lauantai 14. lokakuuta 2017

Ku me ny ollaan frendejä

Rouvalla oli taas Meilahden päiväsairaalassa normitippa. Ehdotin Rouvalle, että väsäisin iltapalaksi salaatin ja niinpä Potkulautamies sitten sai hakea marketista persimmoneita, parmankinkkua ja fetajuustoa. Muut tarvittavat ainekset kuten pinjansiemeniä meillä jo oli kaapissa.

Potkulautailin Arabian kauppakeskukseen. Menomatkalla minut pysäytti keski-ikäinen mies ja kysyi: - Tarvitaanko tuolla liikkumiseen hyvä tasapaino ? Luulen, että mies huomasi potkulautani, koska vaimonsa kanssa Malagalla lomaillessaan oli nähnyt, että aikuisetkin potkulautailevat. Vähän sama kuin syksyisessä sienimetsässä: ensin et näe suppilovahveroa missään, mutta kun olet nähnyt ensimmäisen, niin kohta näet kopallisen.

Meidän ensimmäinen lapsenlapsemme syntyi Pariisiin. Nyt näen Helsingissä marketeissa, busseissa, kotipihalla enemmän pieniä lapsia kuin koskaan ennen. Vaihdoimme 24 vuotta palvelleen Volvomme uuteen pieneen Peugeottiin. En ollut ennen nähnyt Pösöjä missään, nyt niitäkin on kaikkialla.

Ja kun olin ensimmäisen kerran kiinnittänyt huomioni pääministeri Sipilän maneeriin "mitä tulee tähän ostovoimaan ja ja maksykykyyn", ja ja kun sitten kuulin uutisissa jonkun muun sanovan " ja ja todennäköisyydet on on" , niin ajattelin, että tuossa tutkijassahan -han on pääministeriainesta.

Eikö mitä, kun olet kerran kiinnittänyt huomiota ja ja niin kuulet tuon tuosta ja ja, että että, tai tai. Meistähän monissa on ainesta pääministeriksi. Perjantaina 13. päivä lokakuuta kuulin Hämeentiellä potkulautaillessani pienen pätkän kahden täysillä eläneen nuoren keskustelusta: - Ku me ny ollaan frendejä, se.. Maneerit leviävät kuin tauti ja kohta Donald kertoo iltakävelyllä Melanialle Putinista ja Xi Jinpingistä: - Ku me ny ollaan frendejä, ne ne..

No no, Rouva tuli tipasta kotiin ja hihkaisi jo ulko-ovella: - Haistan palaneen käryä ! Olin laittanut pinjansiemenet liian kuumalle pannulle ja ne kärysivät mustina. Mitä opimme tästä. Minä ainakin opin paahtamaan pinjansiemeniä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti