sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Hyvä uutisvuosi - jutun aiheita ensi jouluksikin

Rouva virkkaa Eleanoralle pientä moniväristä peittoa. Yksi lankakeristä pääsi pitkien pyhien aikana loppumaan ja Potkulautamies saikin heti, kun kaupat olivat auki normaalisti, lähteä etsimään lisää lankaa. Rouva antoi malliksi mukaan pätkän villalankaa - piti löytää oikea väri ja paksuus.

Lähdin langanpätkä taskussa kierrokselle. Prismasta ei löytynyt sopivaa. Poistuessani näytin kassalle langanpätkää ja kysyin: - Mistähän tämmöstä lankaa löytyisi. "Itäkeskuksessa on lankakauppa, siinä linja-autojen pysäkkipaikan vieressä. Hyvää loppuvuotta!"

Löysin lankakaupan ja lankaa - ihan viime hetkellä. Kun lähdin, kauppias avasi lukitun oven: - Oli täpärällä, Puoli minuuttia myöhemmin et olisi ehtinyt. Hyvää loppuvuotta!

Kävipä hyvin. Olin tyytyväinen itseeni ja lankakerään. Mieli oli kevyt. Joulu olikin mennyt ihmetellessä median tarmoa muistella 10 vuoden takaisia tapahtumia. Tsunamin muisteleminen oli aloitettu jo päiviä ennen joulua ja olihan se Tapaninpäivänä pakko kertoa uutisissa ihmisille: tsunami iski tasan 10 vuotta sitten.

Ja taas tuli medialle moneksi vuodeksi töitä: Italialainen matkustajalaiva tulessa. "Seuraa tilannetta. Katso kuvat. Lue lisää." Air Asian kone katosi matkalla Indonesiasta Singaporeen. "Seuraa tilannetta. Lue lisää."

Ajattele, eikö ole ihmeellistä, me tiedämme jo nyt, mitkä ovat isoja juttuja mediassa ensi vuonnakin tähän aikaan.

Hesarissa oli Tapaninpäivän jälkeen "Kahden vuosituhannen visa". Minulle selvisi siitä, että vuonna 214 maailman väkiluku oli todennäköisesti  noin 200 miljoonaa. Nyt, 1800 vuotta myöhemmin, ihmisiä on 35 kertaa enemmän, yli 7000 miljoonaa. Minulle oli uutinen, että ihmisten määrä on näin nopeasti monikymmenkertaistunut.

Ihan yksinkertaisella taskulaskimella: ihan kohta, vuonna 3 814 ihmisiä on maapallolla 245000 miljoonaa (245 miljardia). Hä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti