tiistai 16. joulukuuta 2014

Kyllä tunturiänkyrä lumimiehen voittaa

Rouva ohjeisti viime perjantaina, että Ylen TV1:n Stradassa on mielenkiintoinen aihe: “Kittilän kunnanjohtaja Anna Mäkelä vastaan tunturiänkyrät”. Näin ohjelmaoppaat mainostivat. Istuimme loppuillasta töllöttämään. Ohjelma alkoi ja loppui. Ei vilaustakaan Anna Mäkelästä. Olisin halunnut nähdä myös tunturiänkyrän. Lumimiehestäkin puhutaan paljon, mutta ainoat havainnot taitavat olla lumeen jääneet jäljet.

Olisiko tunturiänkyrästä Lapin matkailuvaltiksi? Menkää nyt pian tekemään muutamat änkyräjäljet tunturiin. Ottakaa kuvia ja lähettäkää etelän metialle: "Ei ole nähty, mutta jälkiä on havaittu". Ei vaatiska, kyllä jossain täytyy olla tunturiänkyrä - onhan joulupukkejakin pilvin pimein.

Oikealla markkinoinnilla muutaman vuoden kuluttua New Yorkissakaan ei marssisi kulkueena joulupukkeja vaan tunturiänkyröitä. Coca Colaakin mainostaisi joulurekan kyljessä jouluvaloissa tunturiänkyrä.

Joulupukilla on Rovaniemellä joulupukin paja. Kittilään pitäisi perustaa tunturiänkyrän suhmurointisali. Ajatelkaa, mikä markkinointivaltti: maailman ainoa tunturiänkyrän suhmurointisali. "Jouluksi Leville suhmuroimaan!" Pitäisi kuitenkin toimia ripeästi, että Ruotsin lappi ei ehdi varastaa ideaa.

Taikka mitä minä tässä höpellän. Asiaa pitää kysyä itse tunturiänkyrältä. Potkulautamiehellä on jonkin verran suhteita, jos ei itse änkyrään, niin lappilaisiin, joilla on mahdollisesti havaintoja tunturiänkyrästä. Luulen, että tiedän miksi Stradan ohjelmaan ei saatu todistetta siitä, että tunturiänkyrä oikeasti on olemassa. Siteeraan tähän vapaamuotoisesti lappilaista päättäjää:

- Stradan toimittaja Jenni Stammeier soitti torstaina ja pyysi ohjelmaansa tunturiänkyrää haastateltavaksi.Juttelimme varmaan tunnin verran. Jennikin oli ihmeissään ja valitteli että aika yksipuolista on ollut median anti ja aika lailla Anna Mäkelän puolella.

- Sanoin ettei tunturiänkyrä varmaan haluaa ko. jutussa televisioon, koska tiedossa olisi julkinen ryöpytys ja hirmuinen loan heitto.

Kun Anna, raskaana oleva nainen, vihreä poliittiselta taustaltaan, valittiin Kittilän kunnanjohtajaksi, kepulla oli valtuustossa yhden äänen enemmistö. Vihreillä ei ollut valtuustossa yhtään edustajaa. Joulupukkikin on satuhahmo. Nimitetään Anna kunniatunturiänkyräksi.
1 kommentti:

  1. Juuu...kyllä täällä useampikin istui tv:n ääreen ja olisi halunnut nähdä sen tunturiänkyrän, mutta oli joku änkyröinyt ohjelman sivuraiteelle...jos se nyt siellä oli mahdollisesti jo alunperinkin ollut.....

    VastaaPoista