lauantai 2. joulukuuta 2017

Kuullun ymmärtäminen on taitolaji

Potkulautamies sai taas käydä kaupassa. Olin alkuviikolla Helsingin keskustassa. Meille esiteltiin peruskorjattua eduskuntataloa ja puhuttiin samalla myös politiikkaa: Ja, ja, ja, tota, ja....- tällaiset ajatustauot ovat lisääntyneet. Lähdin tilaisuudesta, kun se oli kestänyt sovitut kaksi tuntia. Itsekseni en meinannut löytää ulos eduskunnan kahvilastakaan, vaikka olen istuskellut siellä työkseni, toimittajana - ja, ja se oli kohta 50 vuotta sitten.

Rouva oli sanonut: - Potkulautamies on valmiiksi kaupungilla ja saa hakea Stokkalta valmisaterian. No, Stokkan meals-tiskillä tutkin ensin salaatteja. Minä tykkään salaateista, joissa on rapua, Rouva ei niinkään. Kiinnitin huomioni "tuliseen rapusalaattiin". En ollut ennen nähnyt ja päätin ostaa pienen rasiallisen. Ehkä Rouvakin tykkäisi.

Kotona sain yksin maistella tulista "rapusalaattiani", jossa yllätys, yllätys, ei ollut ravun palaakaan. Kaivoin roskiksesta käärepaperin. Rikkirevityssä hintalapussa luki: "Tulinen papusalaatti".

Vatsa on meille kaikille rakas ja lähellä. Sen toiminta vaikuttaa mielialaan - suolistobakteerit on osa aivojen toimintaa. No, ei se kyllä näistä suolistobakteereista johdu, että kun viimeksi Levillä käydessäni ja kun odottelin Myllyn Äijässä lounastani luin Lapin Kansasta otsikon: - Lintilä laihtui, kun veronmaksajien rahaa säästyy.

Ajattelin, että onpa poliittinen päätöksenteko raskasta työtä. Luin uudestaan: - Lintilä ilahtui, kun veronmaksajien rahaa säästyy.

Kesällä ajelimme Rouvan kanssa Pösöllä Leviltä takaisin Helsinkiin. Pösössä on hyvä radio ja kuuluu hyvin, mutta joskus kuuluvuus heikkenee. Radiossa soitettiin musiikkia ja minä kuulin: - Olet ilmavaiva ilman suuntaa. Enkä edes ollut vielä syönyt "tulista rapusalaattia".

Kertosäkeessä kuulin uudestaan: - Olet ilmalaiva ilman suuntaa.

.
P.S. Kuulkaa nyt oikein: Hyvää Itsenäisyyspäivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti