lauantai 25. marraskuuta 2017

Lottovoittajan normaali päivä

Kävin tarkistamassa Veikkauksesta, olisinko voittanut. Olin - lähes 30 euroa. Kerroin iloisen uutisen Rouvalle, joka heti keksi sijoituskohteen rahoilleni. Olimme myöhemmin päivällä menossa kylään vanhoille ystävillemme ja tapana on viedä tuliaiseksi pullo viiniä. Rouva sanoi, että Potkulautamies saa käydä Alkossa ja ostaa pullon  Chateauneuf du Papea, vaikka maksaisi kolmekymppiä.

Alkossa kerroin kassalle, että voitin EuroJackpotissa ja että Rouva sanoi, että voiton saa käyttää pullolliseen hyvää viiniä. Kassahenkilö oli tilanteen tasalla ja kommentoi: - Hyvä, että et voittanut miljoonia.

Kassa myös lupasi, että ei kerro muille asiakkaille, että lottovoittaja kävi ostoksilla: tieto kasvaisi kateudeksi.

Pari päivää aikaisemmin olin kuullut maikkarista uutisjutun: Ähtäriin tuleville pandoille on valittu hoitaja. Pandoille on rakennettu Ähtäriin pandatalo 8 miljoonalla eurolla - ehkä kaikkien aikojen kallein kämppä Ähtärissä. Pandat ovat harvinaisia, heitä tullaan katsomaan ja ihmiset kehuvat naapureilleen: - Kävin katsomassa Ähtärissä pandoja.

Maapallolla on paljon tällaisia suljettuun luksukseen sijoitettuja harvinaisuuksia, joiden kämpät ovat kymmenen tai sata kertaa kalliimpia kuin pandojen kämppä Ähtärissä. Saudi-Arabiassa on kuninkaallisia, Vatikaanissa Paavi, Venäjällä Putin, Trump asuu Valkoisessa Talossa, Mugabe sai kenkää, Venezuela on ihan sekaisin, Pohjois-Koreassa ihaillaan johtajaa... Ja ihmiset kertovat toisilleen: - Minä näin sen.

Ähtärin pandojen hoitajalla on kokemusta sekä pieneläinten että suureläinten hoidosta. Hän opettaa pandoille niin kuin opetti delfiineillekin: ihmisen kanssa on mukava olla. Eläimiä koulutetaan "positiivisen vahvistamisen kautta" ja heitä palkitaan ruualla ja leluilla. Muutkin luksukseen suljetut kuin pandat, tarvitsevat samanlaista koulutusta: heitä jo palkitaan ruualla ja leluilla, mutta myös heille kuten delfiineille ja pandoille pitäisi opettaa, että ihmisten kanssa on mukava olla.


1 kommentti:

  1. Hihihii...nyt et saa sit suuttuu Kari, mut tää kirjotus oli niin hauska ja viehettävä, että kuukausiin en oo ääneen nauranu. mistään. Kiitos, oot rakas :D

    VastaaPoista