sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Aikamatka markettiin

Rouva sanoi, että Potkulautamies saa hakeaViikin apteekista korvakuumemittarin kärjen vaihdettavia suojamuoveja. Viime kuukausina kuumemittaria on meillä työnnetty korvaan  keskimäärin enemmän kuin kerran päivässä. Ajelin Viikkiin pikku Pösöllä.

Pösöön oli vaihdettu talvirenkaat ja poikkesin ennen markettia kiristyttämään alumiinivanteiden kiinnityksen - tervetuloa talvi. Matkalla kuuntelin autoradiosta uutiset, jotka viime päivinä ovat kertoneet himumyrskyistä idässä ja lännessä ja ensimmäisen kerran koskaan myös Euroopan mantereella, Trump twiittailee, varustelukierre on taas näköpiirissä, ilmasto lämpenee uhkaavasti, tarttis tehdä jotain, ammattiliitot  järjestävät poliittisia lakkoja, Jokelan koulusurmista on kulunnut 10 vuotta, mutta Amerikassa kouluammuskellaan taas. siellä kirkkoihinkin on ehdotettu aseistettuja vartijoita, Lähi-Idässä tappelu ja tappaminen ei lopu koskaan....

Ihan sama minkäväristä lippua liehutat, aina on ihmisiä, joiden liput ovat toisenvärisiä. Eikös vaan  joukko helsinkiläisiä jalkapallon ystäviä matkustanut pari päivää sitten rähisemään Turkuun: television uutisissa näytettiin kun nuorukaiset tappelivat poliisin kanssa. Toistakymmentä HJK:n fania  vietiin putkaan. HJK voitti TPS:n 4-0.

Suomessa rakentaminen on käynyt suurilla kierroksilla ja sen odotetaan hiipuvan. Ei syytä huoleen: lähivuosina korjausrakentaminen lähtee nousuun.

Media pyrkii tuomaan ajankohtaisia tapahtumia lähemmäksi ihmisiä kyselemällä heidän mielipidettään tapahtumista. Matkalla apteekkiin kuulin monta vastausta kysymykseen, miten JHL:n lakko on vaikuttanut heidän elämäänsä. Mieleeni jäi kuva, että useimpien vastaajien käydessä koulua "omien eväiden syönti oli ihan normaali käytäntö".

EU on ihan oikein esittänyt, että tavasta siirtää keväisin kelloa tunnilla eteenpäin kesäaikaan ja syksyisin takaisin talviaikaan luovuttaisiin. Mielipidetutkimuksella selvitettiin kummasta ajasta, talvi- vai kesäajasta he haluaisivat ympärivuotisen. En muista tutkimuksen tulosta, mutta muistan New Scientistin viime huhtikuun 24.päivän numeron kansijutun: "MITÄ ON AIKA?" " Sinä elät hetkessä, jota tieteen mukaan ei ole olemassa." Ajan virtaa (flow) ei ole. Lehden jutun mukaan "menneisyyttä nykyhetkeä ja tulevaisuutta ei kyetä järkevästi erottamaan toisistaan". No, siirrellään kelloja, ne on ihmisten tekemiä.

Minun matkani oli kuitenkin virta, joka vei Arabianrannasta Viikkiin apteekkiin. Marketissa jo parkkipaikan tasolta lähtevien pitkien liukuportaiden alapäähän kuului pienen lapsen karmea parku. Ohitin parkuvan lapsen kävellessäni Apteekkiin. Ulkoisesti lapsella ei ollut hätää.

Hain Rouvalle apteekista myös reseptilääkkeitä. Farmaseutin kanssa juttelimme lapsen raastavasta ja kaikkialle kuuluvasta parkumisesta. Olimme yhtä mieltä, että pikkuinen varmaan on tullut marketiin henkilöautossa, jonka radiossa on luettu päivän uutisia. Lapsi ymmärtää puhetta, mutta ei osaa vielä puhua ja tajusi ensimmäisen kerran mihin on syntynyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti