sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

MM-kisat: Suomelle mitalisade

Reilu viikko sitten hain HUS:n iho- ja allergiasairaalasta CPAP-laitteen uniapnean hoitoon. Kotona kerroin, että käynti oli myönteinen kokemus. Rouva sanoikin, että Potkulautamies saa kirjoittaa kokemuksestaan blogin.

Kävin uniapneapoliklinikalla lauantaina. Julkinen terveydenhoito purki jonoja. Palvelu oli taulukolla 1-10 arvostellen 10 Ystävällinen ja osaava henkilökunta. Sain mukaani mustan laukun ja lähdin sen kanssa kotiin: CPAP-laite, nenämaski, ilmaletku, kostutinsäiliö.... Kävelin sairaalasta jyrkkää alamäkeä ratikkapysäkille. Mäkeen kohdalleni pysähtyi henkilöauto. Kuljettaja kysyi: "Tarvitsetteko kuljetusapua ?"  Olimme molemmat menossa Helsingin keskustaan, nousin kyytiin.

Keskustassa kiitin saamastani kyydistä lääkäriä, joka työvuoronsa loputtua oli kotimatkallaan huomannut mustan laukun kanssa varovasti taapertaneen vanhuksen ja tarjonnut apua. Kiitos! Kyllä julkinen terveydenhoito toimii ja sen laatu on asennekysymys.

Hesari kirjoitti isosti suomalaisten rakkaudesta urheiluun. Kankaanpääläiset K-kauppiaat  ovat innokkaita hiihtofaneja ja ristineet kauppansa Risto-Matti Hakolan mukaan: K-market Rise. "Tulee hyvä mieli, kun urheilijat pärjäävät."

Suomalaiset ovat "urheiluhullu kansa". Seefeldin mm-hiihdoista on lähetetty Ylen kanavilla joka päivä tuntikaupalla ohjelmaa. Jos kisapaikalla ei ole tapahtunut mithään niin sitten on muisteltu menneiden vuosien huippuhetkiä: voitettuja mitalleja.

Seefeldin mm-kisat oli talven kärkihanke. Maaliin päästiin, mutta vain kerran mitaleille (pronssia) eikä aina edes pistesijoille.


Viime viikolla palasin Arabian kauppakeskuksesta kotiin linja-autolla. Istahdin etupenkkiin siinä jo istuvan vanhahkon miehen viereen ja tervehdin. Keskustelimme vilkkaasti. Puheenaihe oli tietysti ajankohtainen ja suomalaisille yhteinen kokemus: Seefeldin mm-hiihdot. Vieruskaveri kertoi avoimesti:

- Televisiossa alkaa parin tunnin päästä hiihdon mm-kisat. Vaimo on ostanut jääkaappiin pullon viinaa siltä varalta, että Suomi voittaa kultamitalin. Jos Suomi voittaa kultaa, vaimo ottaa lasillisen.

Mies jatkoi: "Jos vaimo oikein innostuu mitalista, niin menee koko pullollinen ja pissat tulee housuun." Näin me mököttävät suomalaiset juttelemme avoimesti tuntemattomille bussissa. Tervehtikää tekin tuntemattomia: maailmassa on miljardeja kertomattomia tarinoita.

Seefeldissä ei voitettu kultamitalia. Mutta ei mithään hättää. Samaan aikaan (23.02) Hartolassa kilpailtiin umpihankikonttauksen MM-kisat ja suomalaiset voittivat monta kultamitalia. Naiset: Kerttu Vastamäki, miehet: Tera Heinonen, lapset elle 10 v: Matias Oros, lapset yli 10 v: Bea Raitala, joukkue:  Intopiukeena , parisuhdesarja: Eve Aikasalo ja Viivi Koivunen. Aina löytyy syy juhlia.

1 kommentti:

  1. Meillä on kans katsottu kaikki urheilu, kun on tätä aikaa....Kun olemme valmistautuneet uuteen lähetykseen, Pekka on todennut, että "ja nyt Suomelle tulee kolmoisvoitto ja hyvässä lykyssä jopa nelosvoitto..".siitä on aloitettu.....kyllä huumoria on pitänyt näissä kisoissa olla jo alusta alkaen....ei voi mittään... Ainakin selostajat ovat alkaneet mitalien jaon hyvissä ajoin.....
    Kaikkea hyvää sinne teille Arabianrantaan ja turvallista eloa ! nastakengät ovat muuten tänä talvena kova sana, myös jalassa....

    VastaaPoista