torstai 30. heinäkuuta 2020

Typeryys on tarttuva tauti

EU-maat löysivät pitkien neuvottelujen jälkeen sovun mittavasta elpymispaketista ja monivuotisesta budjetista. Suomen puolesta neuvotellut pääministeri Sanna Marin ilmoitti olevansa tyytyväinen. "Elvytysrahaston suorien tukien osuutta saatiin pienennettyä, oikeusvaltiokirjaus tuli sopimukseen ja jäsenmaat ovat vastuussa vain omista lainaosuuksistaan." - Voin selkä suorana  sanoa, että onnistuimme  neuvotteluissa hyvin.

Perussuomalaiset ovat menneet Sanna Marinista sekaisin: SDP:n kannatus on noussut ja persujen laskenut. Halla-ahokin pähkäili kommentin ja totesi suunnilleen, että EU:n elpymispaketista eniten hyötyvät maat eivät ole Suomen viennin tärkeimpiä kohdemaita. Ekö kuullostakin fiksulta mietiskelyltä. Saksa ymmärtääkseni on Suomen viennille tärkeä maa. Mihin maihin Euroopassa Saksa vie tuotteitaan ja saa taloutensa nousuun?

Yhdysvalloissa Donald Trump solvaa ja harhauttaa. Yhä useammassa maassa valtaan ovat päässeet räyhäävät, oikeistopopulistiset johtajat. Suomen persut ehkä tuumivat: miksi emme mekin.  Perussuomalaisten kansanedustaja on nimittänyt Marinin hallituksen ministerit persereijiksi. Halla-ahon mukaan "ei ole toivottavaa, että kansanedustaja kutsuu ministereitä perserei`iksi. Ei ole liioin toivottavaa, että ministeri syyttää oppositiojohtajaa paskapuheesta".

Nimittely ja paskan puhuminen sataa suomessakin ennakkoluuloilla lannoitettuun  maaperään. Pari päivää sitten juttelin pihalla naapurissa asuvan herrasmiehen kanssa. Hän tytötteli hallituksen ministereitä ja sanoi vanha herra Matti Vanhasen lisänneen hallituksen uskottavuutta.

Britanniassa käytiin populistinen kampanja Brexitin puolesta. Vuoden 2016  kansanäänestyksessä brexitiä ajaneet poliitikot nostivat EU-maksut yhdeksi pääargumentikseen erolle. Talouslehti Business Insiderin mukaan brexit on maksanut Britannian taloudelle tämän vuoden loppuun mennessä yli 200 miljardia puntaa - lähes yhtä paljon kuin maan koko 47-vuotisen EU-jäsenyyden aikana maksamat maksut.

En ole käynyt tarkkailemassa minkä muotoisia kurkkuja Britannian markettien vihannestiskeillä nykyisin myydään.

Jokin aika sitten uutisoitiin, että Britanniassa ja Hollannissa on poltettu lukuisia 5g-tietoliikennemastoja. Poliisit uskovat, että tuhopoltot liittyvät 5g-salaliittoteoriaan, jonka mukaan 5g tuhoaa ihmisten immuunijärjestelmän ja että tauti leviää 5g-säteilyn kantamana. Tuhopolttoja on tehty myös Ruotsissa.

No, ainakin typeryys voi levitä verkossa. Ja mikäs ihme tuo on, kun ihmiset tuntevat paremmin tosi-tv-julkkiksia, lätkälegendoja, ja muita julkkiksia kuin naapureitaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti