keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Asiakkaan avain virtuaalimaailmassa

Potkulautailin tänään Arabianrannasta Helsingin keskustaan: Stokkalle ja Hakaniemen halliin. Muutamme joksikin aikaa Lappiin ja rouvan mielestä meillä on nyt kesän viimeinen tilaisuus nauttia herkuista, joita Kittilässä emme saa. Lapissa me syömme poroa.

Aleksanterinkadulla kaksi keski-ikäistä herraa keskusteli vilkkaasti keskenään. Ohitin heidät potkulaudalla ja korviini tarttui keskustelusta kaksi lausetta: "Siellä on ihan erilainen maailma. Siellä saa käyttää järkeensäkin." Muuta en kuullut ja jäin arvuuttelemaan mistä maailmasta pukumiehet puhuivat.

Ehkä he puhuivat virkamiehinä. Tuskin. Vai onko joku kuullut byrokratiasta, jossa saisi käyttää järkeensäkin. Brasiliassakin noudatettiin suomalaisia ohjeita ja kaivettiin lähetystömme nurmikon kasteluputket syvälle, että routa ei niitä rikkoisi.

He saattoivat puhua yritysmaailmasta. Toinen miehistä oli vaihtanut uuteen työpaikkaan ja vertasi sitä vanhaan. Jos näin on, niin edellisellä työnantajalla on mennyt, menee tai tulee menemään tosi huonosti. Tai ehkä miehet puhuivat virtuaalimaailmasta.

Ajankohtainen kakkonen raportoi, että virtuaalimaailma on tulevaisuuden teknologiaa. Laitat virtuaalilasit silmillesi ja voit kokea olevasi ihan muualla kuin todellisuudessa olet. Entiseen aikaan saatettiin kysellä: "Minkäväristen lasien takaa sinä katselet?" Tulevaisuudessa kysellään: - Missäs maailmoissa sinä elelet?

Yksi luontoakin säästävä innovaatiopotku virtuaalimaailma voisi olla matkailulle. Ei tarvitsisi lentää toiselle puolelle maapalloa lomalle. Ei tarvitsisi raahata matkatavaroita, ei jonottaa turvatarkastuksessa. Tulevaisuuden turisti siirtyy virtuaalitilaan, joka on kaikin puolin täydellinen lomakohde: leppeä tuuli, tropiikin äänet - ihan niin kuin etelän lomalla. Viinaa saa ja deittipalveluthan toimii jo nytkin netissä.

Sitäpaitsi tuon tuosta tänäänkin törmää tilanteisiin, joissa toinen elää osittain virtuaalimaailmassa, tai ei ainakaan tässä todellisuudessa, mikä se sitten lieneekin. Mekin tarvitsemme asuntoomme lisäavaimen. Asumme kerrostalossa. Soitin isännöitsijätoimistoon, josta sanottiin, että avainasioita hoitaa huoltofirma.

Soitin huoltofirmaan, jossa ystävällinen ihminen sanoi hoitavansa homman. Sovittiin, että hän ilmoittaa heti, kun asia on edennyt lukkosepälle. No, huoltofirmasta, vaikka oli sovittu, ei otettu yhteyttä. Päivä oli mennyt. Soitin huoltofirmaan. Puhelimessa oli toinen ääni: "Näitä asioita hoitaa isännöitsijä."

Soitin isännöitsijätoimistoon. Sieltä kerrottiin, että jos he hoitavat meidän talomme avainasioita, niin tarvittavat koodit ovat kassakaapissa ja kassakaapin avain on isännöitsijällä ja isännöitsijä on juuri nyt lomalla.

Ei meidän taloyhtiömme ainakaan mikään "avainasiakas" ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti