lauantai 10. tammikuuta 2015

Tuttiostoksilla Pariisissa

Rouva sanoi aamulla Pariisissa Potkulautamiehelle, että tänään syödään lounas Brasserie Lippissä. Ravintola oli presidentti Francois Mitterandin (1916-1996) suosikkipaikka ja mekin ruokailimme siellä silloin tällöin 30 vuotta sitten. Rouva tarkisti Tripadvisorista, miten Lippiä nyt arvioidaan:

- Epäkohteliain ja töykein henkilökunta missään. Pyysimme englanninkielistä ruokalistaa ja meille sanottiin, että "tämä on ranskalainen ravintola ja ruokalistamme on ranskankielinen". Tälleen joku purki väsymystään ja kiukkuaan somessa.

Oli meillä rouvan kanssa mielessä muutakin kuin lounas: piti ostaa Eleonoralle uusia tutteja. Eleonor oli juuri täyttänyt 3 kk eikä ole tyylikästä, että siinä iässä imeskellään ihan vastasyntyneille tarkoitettuja tutteja. Seuraava tuttikoko on 3-6 kuukautta vanhoille.

Menin apteekkiin ja koska en osaa ranskaa ja monet iäkkäämmät ranskalaiset eivät osaa englantia ajattelin selittää apteekkarille elekielellä, että tuttiostoksillahan tässä ollaan. Työnsin peukalon suuhuni ja imeskelin sitä äänekkäästi. Mahdoin olla hassu näky, mutta niin oli apteekkarikin. Tutti löytyi sitten seuraavasta apteekista.

Kävelimme Port-Royalia pitkin kohti Luxembourgin puistoa. Säikähdin. Ohi pöräytti noin 10 moottoripyöräilijän porukka. Infernaalinen meteli. Olen aina ihmetellyt, miksi on moottoripyöriä, joista lähtee hirvittävä pauke. Onhan niitä isoja ja nopeita ja hiljaisia moottoripyöriäkin. En ihmettele enää - nyt tiedän miksi:

Äidin kohtu ei ole hiljainen kasvualusta. Kohdussa on 90 desibelin meteli. Kohdussa on kuitenkin turvallinen olo, luulisin, ja jotkut jäävät ilmeisesti kaipaamaan tätä turvallisuutta aikuisinakin. Luulen, että kohta myyntiin tulee tutteja yli 20 vuotiaille.

Kävelimme Luxembourgin puiston halki ja edelleen Saint-Germainille ja sisälle Brasserie Lippiin. Olipa ystävällinen vastaanotto. Ruokalista oli ranskankielinen. Tarjoilija selitti meille kohteliaasti englanniksi mitä mikin ruoka oli. Ihan pyytämättä. Ruokakin oli hyvää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti