perjantai 15. toukokuuta 2015

Kehitteillä vähäpäästöinen hybridi-ihminen

Rouvalta loppui valkoviini ja rouva sanoi, että Potkulautamies saa käydä viinakaupassa hakemassa pullon valkoviiniä. Oli tyypillinen kevään tuulinen ja viileä ilmasto Helsingissä: menin bussilla. Bussissa istuin mielipaikalleni ensimmäiseen riviin niin, että suuresta etulasista näkee ulos ja on kuin itse olisin bussikuski.

No, ikkunapaikalla siinä jo istui varttunut naisihminen, joka piti käsilaukustaan kiinni. Toivotin hyvää päivää, niin kuin hyviin tapoihin kuuluu. Rouva piteli entistäkin lujemmin laukustaan kiinni eikä virkannut mitään, ei koko matkan aikana. Minä ajattelin, onkohan tämä ihminen kokeiluversio kehitteillä olevasta hybridi-ihmisestä.

New Scientist viestittää toukokuun ensimmäisen numeron etusivulla: Geneettisesti manipuloitujen ihmisten aikakausi on alkanut. Viime kuun lopussa kiinalaiset tiedemiehet ilmoittivat, että he ovat onnistuneesti manipuloineet sikiön DNA:ta. Sillee!

Hesari taas kirjoitti muutama päivä sitten tiedesivuilleen otsikon: "Elämä toimii vaikka sähköllä". "Etelä-Kalifornian yliopiston tutkijat ovat löytäneet vesistä ja maaperästä jo toista tuhatta mikrobia, joiden voi sanoa joko syövän tai hengittävän sähköä."

Kaikki elämä perustuu elektroneista saatavaan energiaan. "Ihmiset ja muut eläimet saavat elektroneja ruoasta pilkkomalla sokeria." "Sähkömikrobit vaihtavat elektroneja suoraan ympäristönsä mineraalien kanssa."

Eikö ole ihmeellistä, että ihmisessäkin olevista soluista 95% on bakteereita. Kenenkään suolisto ei toimisi ilman hyviä bakteereita - pilkkovat ruoan sokeria elektroneiksi. Huonomahaisia hoidetaankin jo siirtämällä heille bakteereita parempimahaisten kakasta. Eikös olekin tasa-arvoista ja oikeudenmukaista.

Ahaa! Ratkaisu ympäristöongelmiin löytyykin näistä sähkömikrobeista. Ihminenhän maapalloa saastuttaa. Manipuloidaan ihmistä geneettisesti ja vaihdetaan mahan bakteerit sähkömikrobeihin. Ajatelkaa, eikö olisi ihmeellistä, voisi loikoilla hiekkarannalla tai saharassa ja aina silloin tällöin lusikoida hiekkaa suuhunsa.

Ihmisiltä kyllä loppuisi aiheet, mistä puhua. Sähkömikrobit eivät niin kuin kasvit tarvitse aurinkoa elektronien irrottamiseen. Säillä ei olis väliä, eikä hiekan maustakaan paljon puhetta piisaisi. Suolen toimintakin olisi vähäinen puheenaihe.

Hiekkaa syövä hybridi-ihminenkin tarvitsisi nestettä. Sitä saa vaikka viinakaupasta. Minä tulin rouvalle ostamani viinipullon kanssa kassalle ja kuulin, kun henkilökunta keskusteli, että olisi se mukava, jos ihmiset näyttäisivät henkkarinsa pyytämättä. Ymmärsin ja näytin henkkarini. Oli kiva, sain palkinnoksi, en pussilista hiekkaa, karkin. Kato kuvasta:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti