tiistai 15. maaliskuuta 2016

Isännän saappaanjälki pellon lannoittaa

Vanha kansa tietää sanoa, että "kuu kiurusta kesään, puolikuuta peipposesta....". Kaupunki on urbaani luontoalue ja ainakin meillä Arabianrannassa tiedetään, että Potkulautamiehestä kevääseen ei ole päivääkään.

Rouva sanoikin, että Potkulautamies saa hakea kaupasta papuja - ne sopii hyvin lisukkeeksi karitsan paahtopaistin kanssa. Tämä oli sunnuntaina. Aurinko paistoi ja koska oli sunnuntai, liikkeellä oli paljon nuoria perheitä: lapset potkupyörillä ja potkulaudoilla, isommat polkupyörillä, ihan pienet lastenvaunuissa ja -rattaissa.

Valoisa ja iloinen päivä.

No, tänäänkin paistoi aurinko ja sain käydä kaupassa. K-supermarket Arabian kauppakeskuksessa on saanut uuden kauppiaan. Uusi kauppias on myllännyt marketin: tuotteita on muutettu uusille hyllypaikoille, tuotevalikoima on muuttunut, mielestäni paremmaksi. Henkilökunta on iloista porukkaa ja auttaa mielellään.

Kehaisin kauppiaalle tapahtuneita muutoksia. "Kuuntelemme asiakkaita." Olen kassalla kysynyt henkilökunnan mielipiteitä uudesta kauppiaasta. Tykkäävät: "Meidän kaikkien yllätykseksi, kun kassoilla oli ruuhkaa, kauppias tuli auttamaan." "Positiivinen ja elämämyönteinen ihminen."

Oululainen yrittäjä ja aikanaan Pohjois-Suomen suurin rakentaja Tauno Tönning opetti minua 1960-luvulla, että se on "isännän saappaanjälki, mikä pellon lannoittaa".

Kittilässä Sirkan Kaupassa, kun kaupan kassa kommentoi mielipidettäni, kuulin 10 vuotta sitten ensimmäisen kerran sanan "niinpä".

Niinpä!


P.S. Kävin K-supermarketissa kysymässä lupaa ottaa valokuva. Samalla kyselin henkilökunnalta ja muutamalta asiakkaalta, tietävätkö tai ovatko edes kuulleet yrityksestä, joka olisi mennyt konkurssiin siksi, että henkilökunta oli saamattonta ja laiskaa porukkaa. Kukaan ei ollut edes kuullut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti