lauantai 4. marraskuuta 2017

Ei luonnolle (luonnolleen) kukaan mitään voi

Muutama kymmenen vuotta sitten anoppi sanoi, että vävy saa viedä roskat. Eilen Rouva sanoi, että Potkulautamies saa viedä roskat. Ja muutama päivä sitten Pariisissa Eleonor, 3v,  komensi puistossa isäänsä ja isoisäänsä (ranskaksi tietysti): - Pojat, tulkaa !

Ja niin me ritarit lähdimme taistelemaan lohikäärmettä vastaan. Raju kamppailu päättyi, kun apuun kutsuttiin Tolbiacin VPK, joka ruiskutti lohikäärmeen kitaan vettä. Ja kyllä meitä poikia nauratti.


Tänään Rouva sitten sanoi, että Potkulautamies saa hakea marketista amarylliksen. "Osta semmonen, joka ei ole alkanut kasvaa vinoon. Jos se on pienenä vinossa, niin se on isonakin vinossa."

Vuosia sitten odottelin vuoroani hammasläälärille, kun samaan tilaan tuli ympäristöministeri. Ministeri kaivoi taskustaan kännykän ja alkoi puhua Vaasan saaristosta. Puhelun jälkeen huomautin ministerille, että "ymmärräthän, että melukin on saastetta". - Jos ei kestä, pitää muuttaa Arkangeliin, ministeri vastasi.

Nyt, yli 10 vuotta myöhemmin ymmärrän kuinka vaikutusvaltainen meidän ministerimme oli. Jossakin ympäristöministerien kokouksessa hän varmaan on tokaissut: - Pojat, mennään Arkangeliin. No, Arktisen forumin kokouksessa Arkangelissa Putin totesi, että jäävuoret ovat sulaneet jo vuosikymmeniä eikä ihmisen toiminnalla ole ollut siihen vaikutusta.

Niinpä, sotiakin on käyty tuhansia vuosia, eikä ihmisen toiminnalla ole ollut siihen vaikutusta. Luonto (luonne) nyt vaan on semmonen.

P.S.Kuvassa Rouvan amaryllis säältä suojassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti