sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Naapuri lähellä ja naapuri kaukana

Rouva meni aamulla vaakaan, mutta vaaka ei toiminut. - Potkulautamies saa hakea kaupasta uudet patterit.

Potkulautailin iltapäivällä Arabian kauppakeskukseen Tokmanille. Olin lähdössä ylittämään tietä, kun vastaani käveli vanha nainen. Nainen kantoi kauppakassia ja pysähtyi viereeni: - On pakko levätä. Väsyttää ja joka paikkaa särkee.

Kysyin: - Eikö sinulle ole ketään, joka auttaisi ?

- Ei ole. Asun yksin. Kotipalvelusta saa vain kahviseuraa eikä SPR:stä sitäkään. Syön särkyihini kipulääkettä, ehkä liikaakin. Ehkä se väsyttää.

Hetken levättyään nainen taapersi eteenpäin. Minä kävelin 100 metriä kauppakeskukseen ja matkalla sain mielestäni loistavan idean: Kittilässä on Kittilän ihmiset ry, Arabianrantaan pitää perustaa  Arabianranan ihmiset ry.

Kotona aloin heti innokkaasti puuhaan etsimällä tilastoista taustatietoa. Touhusin niin kuin olisin keksinyt sote-uudistuksen. Netistä löysin tietoja, joiden mukaan Arabianrannan väkiluku vuoden 2017 alussa oli 7501. Kittilän väkiluku oli 6383. Niin ovat väestöltään samankokoisia kunta ja kaupunginosa, että Kittilässä toteutettu malli virkistää kunnan ikäihmisiä toimisi varmasti myös Arabianrannassa.

Arabianrannan pinta-ala on 0,67 neliökilometriä, Kittilän 8262, 92 neliökilometriä. Arabianrannassa väestötiheys on 11195 asukasta neliökilometrillä, Kittilässä 0,79 asukasta neliökilometrillä.

Illalla menin nukkumaan omien hyvien ajatusteni kanssa. Aamuyöllä sudenhetken aikoihin heräsin ajatukseen: minähän olen täys tollo ja idiootti - minun olisi pitänyt auttaa sairasta vanhusta kantamalla hänen kauppakassinsa hänen kotiovelleen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti