tiistai 28. tammikuuta 2014

Hyvä uutinen vanhuksille

Taas tuli mediassa juttua vanhuksista. Yleensä nämä median jutut on ankeita.Yritin kerran saada jotain myönteistä julkisuuteen. Soitin Hesarin johtavalle sosiaalijuttujen toimittajalle ja aloin kertoa Kittilän ihmiset ry:n toiminnasta. Yhdistyshän tuo Kittilän vanhuksia Leville virkistäytymään, ilmaisille lomille. Kun pääsin puhelussani sanaan Levi, toimittaja tokaisi:"hyvä yritys" ja sulki puhelimen.

Viime viikolla Kittilälehdessä oli myönteinen juttu. On niitä ollut muuallakin. Kittilälehdessä kirjoitin suunnilleen näin: 

Perustimme Kittilän ihmiset ry:n viisi vuotta sitten. Saman vuoden syksyllä yhdistys kutsui Kitttilän yli 75-vuotiaita Hotelli Levitunturiin ensimmäiselle virkistyslomalle. Minulle on tästä tilaisuudesta painunut mieleen hetki. Kaksi miestä, kummallakin kävelykeppi tukenaan, kävelee hotellin vastaanotosta pitkää käytävää huoneeseensa. Toinen katsoo taakseen ja huikkaa: ”Tänä yönä met emmä nuku ollenkhan!”

Kaverukset olivat juuri kirjautuneet hotelliin. Aikanaan nuorina miehinä he olivat olleet uitoilla työkavereita. Nyt he tapasivat jälleen, ensimmäisen kerran 30 vuoteen. Kittilä on iso kunta. On ilo tavata toisia ihmisiä. Jälleentapaaminen on riemukasta.

Viime vuonna Kittilän ihmiset ry:n tilaisuuksiin osallistui 2 696 kävijää. Iloinen tapahtuma oli jo perinteeksi muodostuneet K65-illallistanssiaiset. Oli hyvät tanssiaiset ja jatkotkin. Lapin Kansa kirjoitti näistä juhlista. Juttu kannattaa lukea - yhdistyksen kotisivuilta  Kittilän Ihmiset . Googlettamalla yhdistyksen toiminnasta löytyy paljon muitakin hyviä juttuja.

Ensimmäisen virkistysloman jälkeen oululainen Kaleva julkaisi pääkirjoituksen otsikolla: Hieno malli Kittilästä. ”Nyt pitää vain toivoa, että yhdistys saa kootuksi sen tuen, jota vanhusten virkistyslomien toteutukseen tarvitaan.”

Lainasin Kalevaa tähän siksi, että on kivaa kun muut kehuvat. Yhdistyksemme toimintaa pyörittää yli 70 vapaaehtoista. Lasketaanpa yhteen soittajat, kuorolaiset, kylien yhteyshenkilöt, kuljetuksissa auttavat.  Yhdistyksen jäsenrekisteri, kirjanpito ja pakollinen byrokratiakin teettävät töitä. Lisää tekijöitä tarvitaan – porukalla tekeminen on hauskaa. Sitä paitsi, kun työt jaetaan monelle niin jokainen jaksaa paremmin.

Kaleva muuten totesi juttunsa lopuksi, että ”samanlaisia yhdistyksiä maahan mahtuisi muutama lisääkin”. Kittiläläiset ovat kyllä kertoneet etelän tutuilleen toiminnasta. Useammin kuin kerran kerrottuun on suhtauduttu toteamuksella: Valehtelet!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti