lauantai 10. toukokuuta 2014

Rouva kielsi kirjoittamasta politiikasta - kirjoitin kuitenkin

Sattuipa hauska tapaus. Rouva oli lähettänyt minut asialle apteekkiin ja minä potkulautailin Viikkiin. Olin käynyt apteekissa ja kaupassakin ja irroittelin potkulautaa pyörätelineestä kun samalle telineelle tuli polkupyöräänsä parkkeeraamaan iäkäs naisihminen, lähes yhtä vanha kuin minäkin, ainakin.

Ei siinä päivää!, päivää! todettu, mummo vaan tokaisi, että "unohtui nenäliinat kotiin". Tietysti se oli kurjaa. Nokka vuoti ja niin kuin hän sanoi, että "ilmakin on niin kylmä". Niin muuten olikin.

On hyvä kertoa, ystävällisesti, yhteisöllisesti, jos joku asia ottaa pannuun, juuri sillä hetkellä, ihan vieraallekin ihmiselle. Sehän saattaa jopa helpottaa.

Mutta ennen kuin kerron, mikä minua ottaa pannuun, kerron samalta kauppareissulta pari kokemusta. Ensimmäinen oli sananvaihto apteekin kassajonossa. Kassa markkinoi edelläni vuorossa olevalle asiakkaalle erilaisia pillereitä. Kuuntelin myyntityötä aikani ja annoin neuvon: - Eikö myyntiä auttaisi enemmän, jos markkinoisit sairauksia. Vasta kotona ymmärsin, rouvan kanssa keskusteltuani, että näinhän lääketehtaat pillereitä markkinoivatkin.

Kun poistuin kauppakeskuksesta, opin ihan uuden asian, joka tuntuu oudolta, mutta on kuulemma totta. Nuori mies pesi pitkävartisella lastalla ikkunoita. Minä yhteisöllisenä ihmisenä kysyin: -Tuleeko puhdasta? Mies vastasi, että nämä ovat uusia ikkunoita ja helppo pestä. "Lasi on kuitenkin nestettä ja vanhetessaan se valuu epätasaiseksi. Vanhojen lasien kanssa on hankalampaa."

Minulla on nenäliina eikä nokkanikaan vuoda, mutta SDP:n puoluekokous ottaa pannuun. En ota kantaa henkilöihin, vaan siihen, että kokousedustaja sanoo: - Olen ay-liikkeessä töissä ja tietysti äänestän Rinnettä.

Suomessa on paljon virkamiehiä: valtiolla ja kunnissa, niitä on myös ay-liikkeessä, puolueissa ja muuallakin. Verotuksella tuetaan ay-liikettä ja valtio rahoittaa puolueitakin.Tarkoitan tällä sitä, että päätöksiä tekevät ihmiset, jotka elävät veroluontoisista tuloista. Heinäluoma tuli SAK:sta, Paananen tuli SAK:sta ja ammattiliitot rahoittivat Rinteenkin kampanjaa. Sinä ja minä tämänkin kampanjan maksoimme.

Ja kun talouden rakennetta pitäisi muuttaa ja tehdä säästöjä, niin viimeksi kukaan omaa oksansaansa ryhtyy sahaamaan - kunhan verotulot riittävät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti