maanantai 18. elokuuta 2014

Että tota noin niinku takaisin Helsinkiin

No. Ajelimme taas kerran rouvan kanssa Kittilästä Helsinkiin. Matka menee mukavasti, kun kuuntelee radiota. Sieltä tulee musiikkia, puhetta, uutisia. Sitä minä, että totta noin niinku jäin ihmettelemään, että Rovaniemen korkeudella radiosta pukataan korviin semmosta musiikkia, mitä matkan aikana muualla Suomessa en kuule.

Lapissa ilmeisesti tykätään, tai Tampereella luullaan, että tykättäisiin, tämäntapaisesta riimittelystä:

      Ensin olin yksin määääää
      Sitten tulit siihen säääää
   
Tätä riimitystä voi tehostaa Lapin radiosta kuulemallani uudella sanalla, jolla on monta käyttöä:

      Ja kun me yhdessä kontaktoimme
      taivas iski kipinääääää
      Niityllä lammas lauloi bääääää

Eivät taida Tohlopissa, missä Lapin radiolle musiikki valitaan, tykätä lappilaisista.

Että tota noin niinku, no, kyllä ihan kielenkin huollon kannalta radiota kannattaa kunnella. Puhuttu kieli nääs uusiutuu kaiken aikaa.

Ajatelkaa, jos Potkulautamies olisi meritoitunut tarpeeksi ja päässyt ministeriksi, kyllä maan asioita korjattaisiin vauhdilla ja oikeaan suuntaan. Alitajuisesti, niin kuin entinen keikkamyyjäkin, ministeri tuntisi yleisönsä.

Ensitöikseen ministerinä Potkulautamies identifioisi ongelmat. Asiakeskiöön ratkaisussa nousisivat varmaan työllisyys ja talouskasvu. Pitäisi kapasitoida. Sitten pitäisi laaja-alaisesti kutsua ihmisiä keskustelemaan ja kontaktoida toimivia tahoja.

Tämmöseltä pohjalta syntyisi sitten ratkaisu: tehdään toimenpiteitä. Potkulautamiehen mielestä näitä toimenpiteitä voisi alkaa valmistaa Kemijärvellä - siellä on vapaata hallitilaa ja hyvä kokemus hyvillä tuilla aloitetuista ja taas lopetetuista toimenpiteistä.

Ja jos toimenpiteiden tekeminen jostain syystä kangertelisi, niin ainahan etenemistä voisi vauhdittaa lakolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti