sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Sotiminen on laillista. Kaljapullon kuva ei.

Rouva palasi tyytyväisenä Oulusta: esitelmä oli mennyt hyvin. Kotona hän sanoi, että nyt olisi kiva syödä kukkakaalikeittoa. Potkulautamies saa hakea kukkakaalin ja lehtipersiljaa. Kassalla, Arabian kauppakeskuksessa, edelläni oli isä kahden pienen lapsensa kanssa. Isä keräsi ostoksia hihnalta kassiin. Pienempi lapsi istui rattaissa ja vanhempi veli kurkisteli hihnalle. Hihnalla oli pullollinen vettä. Vesi oli pakattu vihertävään muoviin.

- Kato isi! Kiiltävää vettä!

Ajattelin, että tästähän voi vääntää kaikenlaisia syvällisiä ajatuksia. Niin voikin. Eks voikin? Mieti itte!

Potkulautailin samalla reissulla kalaostoksille Hakaniemenhalliin. Kotimatkalla, lähellä Kalasatamaa havahduin katselemaan pyörivää mainostolppaa. Siinä mainostetaan Helsingin Kaupunginteatterin näytelmää: "Otetaas toiset". Mainoksessa näkyy lasillinen viiniäkin.

No!, Moraalinvartijan ei tarvitse olla tästä huolissaan, kohtahan kaikenlainen viinan mainonta ja kaljapullojenkin julkinen esiintyminen on lailla kielletty. Kaupunginteatterin näytelmälle täytyy tietysti antaa uusi nimi. Esityksen katsojille pitää myös asettaa ikärajoitus: ei alaikäisten voi sallia "nauraa sydämensä pohjasta", kun aikuiset näyttelevät olevansa kännissä.

Pressiklubissa Ruben Stillerin Moraalinvartija kysyi tohkeissaan onko tällä kansakunnalla enää mitään tulevaisuutta, jos viikon keskeinen kysymys sosiaalisessa mediassa on ollut se, lukeeko pakkausmerkinnässä lörtsy. No!, kyllä tällä kansakunnalla on tulevaisuutta. Eihän kukaan ollut oikeasti kiukustunut siitä saako pakkauksessa lukea lörtsy vai ei. Kansa on kiukustunut siitä, että virkamiehet, jotka sentään ovat käyneet koulujakin, miettivät tällaisia asioita ja että siitä maksetaan vielä säännöllistä kuukausipalkkaa.

Kansainvälisellä tasolla sota on laillinen, jos se julistetaan. Pienimuotoisesti, ihan kylätasolla, on pieniä riitoja naapureiden välillä, milloin melutasosta, tien paikasta, semmosista turhanaikaisista asioista. Ehdotan, että säädetään laki siitä, että jos julistaa mottaavansa naapuria kuonoon, niin mottaus on laillinen. Tietysti yksityiskohdat esimerkiksi siitä, mikä on julistuksen muoto ja kuinka kauan ennen mottausta ja keille viranomaisille se on tehtävä, säädetään erikseen tarkemmin asetuksella.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti