Vuoden pimein aika lähestyy. Meille oli tulossa vieraita, lounaalle. Kun katsoi ulos ikkunasta, maisema Arabianrannassa, ikkunoiden takaa ja tuulelta suojassa, oli lähes jouluisen kaunis: lumihiutaleita hiljalleen satoi maahan kohta lumivalkoiseen. Rouva keksi: kävellään vieraita vastaan.
No, mikäs siinä. Minä laitoin jalkaani potkulautatennarit. Iloisesti ulos kävelemään. Litimärkää asfalttia tallustellessa mieleeni tuli joululaulu, se jossa hämäräperäinen tonttujoukko yön hämärissä hiipii siltojen alta ahmimaan toisten jouluruokia. Kertosäkeen tip, tap, tip,tap, muutin mielessäni muotoon: lits. läts, lits, läts.
Näin joulun alla ja muutenkin ollaan yhteydessä kaukana asuvien rakkaitten kanssa. Niin mekin. Skypessä kuulimme selostuksen onnettomuudesta, joka tapahtui Suomen eduskunnan äänestettyä sukupuolineutraalista, vai miksi sitä kutsutaan, avioliittolaista. Tämä tapahtui maassa, jonka pääkaupungissa on vieläkin avoviemäreitä.
Tietysti suomalaista, joka asuu kaukana kotimaastaan, kiinnostaa Suomen tapahtumat. Hän käveleskeli illan jo pimennyttyä töistä kotiin ja luki uutisia iPhonestaan. Sen sijaan että hahmotti maailman menoa kännykästään olisi pitänyt tarkkailla mihin jalkansa asettaa. Hups! Tipahtikin suoraan avoviemäriin, jonne vessat vedetään.
Sillai tämä juttu päättyi onnellisesti, että vaikka itse olikin yltä päältä paskassa, niin iPhonen valo näkyi liejun seasta, se löytyi ja iPhone toimii vieläkin. Potkulautamieskin tipahti monttuun Rovaniemellä 1940-luvun loppupuolella: minut oli lähetetty hakemaan kaupasta pullon kanssa kermaa. Monttua kaivaneet miehet pyysivät, että toisin samalla heille kaupasta tupakkia. Kurotin ottamaan rahaa ja putosin päälleni monttuun.
Palasin kotiin yltäpäältä veressä tyhjän kermapullon kanssa: - Äiti, eks oo hyvä, että pullo ei särkynyt. Haavakin parani, mutta arpi keskellä otsaa näkyy vieläkin.
P.S. Minun piti kirjoittaa lörtsyjupakasta. Kauhea mekkala. Eviran pääjohtajan mukaan "emme ole kieltämässä minkään kauppanimen käyttöä". Iltalehden uutisen mukaan julkisuudessa syntyi "täysin virheellinen väärinkäsitys". Mikähän on missäkin mediassa oikea väärinkäsitys?
Sehän on nykyisin tätä tuolla "metiassa", että jos lukisit vain pelkät otsikot, ja erikseen jostakin varsinaisen asian, luulisit, että toinen puoli jutuista on vielä lukematta, sinun käsityksen mukaan....kyllä ne nuo otsikot nykyisin "muotoillaan" niin asian vieretä, että ihmetellä täytyy, kun siellä kuitenkin pitäisi ammatilaiset olla asialla...
VastaaPoistaTosin suurin osahan asioiden otsikoista pitää näin muotoilla huomiota herättäväksi, koska kun asiat otsikon takana saattavat olla niin tuiki tavallisia, ettei jutut ketään kiinnostaisi ja lehtikauppa jäisi tekemättä...ketä kiinnostaa iltapäivälehdissä tällaiset jokapäiväiset aiheet lukea , kuten joku hukkui humalassa jossakin, jotkut laitapuolen kaverit tappeli ja joku ehkä potukasta kuolikin, autio mökki paloi, auto tönäisi pyöräilijää, susi söi koiran (kymmeniä vuodessa) jne...