sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Massaviestinnästä mössöviestintään

Minä jo ihan pienenä ajattelin, miksi ihmiset puhuvat säästä ja tamperelaiset jääkiekosta, nääs. Ymmärsin, että näistä asioista on turvallista puhua, ainakin sään on kokenut ja tietää miltä erilaiset säät tuntuvat luissa ja ytimissä. Jutellessaan ihmiset kertovat kokemuksistaan."Oli kauhea keli."

Ennen todettiin, että "ollaan samalla aaltopituudella". Nyt näitä aaltopituuksia on pilvin pimein: erilaisia radiokanavia, televisiokanavia ja tämä some-viestintäkin. Itse asiassa ihmiset ovat hajaantuneet monille eri aaltopituuksille. Aikaisemmin sentraalisantra tiesi missä mennään ja laittoi juorut kiertämään. Nyt tämäkin tehtävä on ulkoistettu iltapäivälehdille.

Lopputulos tästä mössöviestinnästä on se, että kukaan ei enää tiedä missä mennään.

Vaikka kyllä viestimistä tulee hyödyllistäkin tietoa. Minä esimerkiksi kuulin televisiosta tiedon, jota en ole tietänyt aikaisemmin. Aionkin Arabianrannassa potkulautaillessani tehdä vaikutuksen koiranomistajiin ja avata Hyvää Päivää!-keskustelun: - Kiva ja söpö koira sulla. Eihän se pure. Saako sitä silittää? Tiesitkö muuten, miksi possun kärsästä tehty koiranruoka on halvempaa kuin possun korvista tehty?

Todennäköisesti koiranomistaja ei tiedä ja minä saan loistaa tiedoillani: - Possun kärsä on helpompi irrottaa kuin viipaloida sen korvat.

Puheenaiheita löytyy. Pitää olla valppaana ja monilla eri aaltopituuksilla. Sentraalisantra jää  toiseksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti