tiistai 28. heinäkuuta 2015

Kyllä ilmassa on tilaa hyvillekin uutisille

Eikö ole ihmeellistä tämä tiedonvälityksen tekniikka. Radio on vanha keksintö. Ilmassa on nyt mieletön määrä erimittaisia radioaaltoja. Ilmassa kulkee äänen lisäksi kuvia. Ilma, jota hengität, on täynnä tietoa.

Ennenvanhaan hevoset vetivät kärryjä kärryteillä. Tänään hevosia vedetään auton perässä moottoriteillä. Liikennettä maanteillä on paljon ja radio on hyvä väline tiedottaa liikkujille miten liikenne missäkin sujuu. Minäkin ajelin Leviltä Kittilän kirkolle ja sain radiosta tärkeän liikennetiedotteen: Espoossa, tiellä 110, on risteys, jossa liikennevalot ei toimi.

Kittilässä ei ole liikennevaloja. No, eiväthän liikennevalot aina edes toimisikaan. Olisi se kuitenkin hauskaa, jos autolijat pääkaupunkiseudulla kuulevat aamuruuhkassa radiostaan liikennetiedotteen: - Kittilässä Rovaniemelle ja Sodankylään menevien teiden risteyksessä liikennevalot on epäkunnossa.

Kerrankin valtakunnan metiassa julkaistaisiin Kittilästä informaatiota, joka on totta. Joku sattaisi jopa innostua etsimään kartalta missä on Kittilä. Minä kyselin vuonna 1965 ihmisiltä New Yorkissa tiesivätkö he missä on maa, jonka nimi on Finland (Suomi). Vastaukset voi tiivistää: - Aaa! Finland! Eikös se ole saari Atlantin valtameressä?

Kittilän Levillä, tunturin päällä, tanssittiin viime lauantaina jo viidennet K65 illallistanssiaiset. Parketilla pyöri noin 300 "vanhusta". 200 heistä majoittui Hotel Levi Panoramaan. Iltapäivällä oli ohjelmaa, josta Rouva kirjoitti blogissaan otsikolla: - Kittilässä alkoi vanhusten vallankumous. Kittilän "vanhukset" ideoivat tapoja "joilla ikäihmiset voivat pitää huolta toisistaan".

K65 Illallistanssiaiset, K75 Lomat, pikkujoulut, yhteiset lounastilaisuudet ja ympäri vuoden jatkuvan viikottaisen liikunnan maksaa Kittilän ihmiset ry: yhdistyksen jäsenet ja toimintaa tukevat yritykset. Tämä on hyvä uutinen, josta muutkin voivat ottaa opiksi.

No! Ei tästä tapahtumasta, ei radioon eikä televisioon, riittänyt aihetta uutiseen. Yleensä ja poikkeuksetta uutiset ovat synkkiä, masentavia. Mitä turhaan pilaamaan mukavaa alakuloa hyvillä uutisilla. MTV3, ilmeisesti yhtiön tutkivat journalistit, olivat löytäneet myönteisen uutisen: - Strömsön saarelle rakennetaan vain tosi rikkaille tarkoitettua lomakeidasta. Hyvää julkisuutta ja myönteinen uutinen businekselle.

No! Ihmisillä on tapa eristäytyä omiin oloihinsa toisten samanlaisten seuraan. Ennenvanhaan spitaalisillakin oli oma saarensa.P.S. Lauantaina 25.7.2015 Levin golfkentällä pelattiin jo 5. hyväntekeväisyyskilpailu Kittilän ihmiset ry:n hyväksi. Kilpailun tuotto: 9 500 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti