lauantai 19. joulukuuta 2015

Hurja änkyräjahti tunturissa

Meillä on perhejoulu Levillä. Rouva sanoi, että Potkulautamies saa ajaa ja mennään rauhallisesti talvirajoitusten mukaan. Kemin ja Rovaniemen välisellä tiellä oli pitkiä pätkiä, joilla rajoitus oli 100 km/tunnissa. Ihailimme Helsingin räpäisen loppuvuoden jälkeen kaamoksen valoisuutta ja kauniisti punertavaa taivaanrantaa.

No, sitten tulikin ihan odottamaton valoilmiö: peltipoliisi otti kuvan ja varmaan tulee sakotkin. En valita, mutta nopeutta säätelevä liikennemerkki oli täysin lukukelvoton: jää ja lumi peitti sen viestin. Mutta pöljänkin pitäisi tietää: jos satasen alueella tullaan risteykseen, niin nopeus on laskettava 80 km tunnissa.

Ennen Rovaniemeä kuulimme Lapin radiosta, että poroja on vaeltanut pohjoisesta etelämmäksi, koska syksyllä oli römppä keli.

Pääsimme ajoissa ja fyysisesti ehjinä Leville. Ei kuitenkaan mennyt kauaakaan, kun mieliala kääntyi römppäkelin puolelle: Suomen Kuvalehti jahtaa edelleenkin sinnikkäästi Kittilän tunturiänkyröitä. Lehti on kirjoituksillaan hakannut Kittilän kuntapäättäjiä kuin vierasta sikaa. Mistähän tämäkin sanonta on saanut alkunsa?

Vieras sika on eri laumasta. Ihmiset, niin kuin muutkin nisäkkäät, taistelevat laumansa puolesta.

Olin Kittilässä varavaltuutettu, kun Kittilä valitsi kunnanjohtaja Seppo Maulalle seuraajaa. Olin ylpeä siitä, että tunturiänkyrät valitsivat ennakkoluulottomasti virkaan naisen Kauniaisista, joka vielä lisäksi oli ollut vihreiden ehdokkaana eduskuntaan. Olin jopa suositellut hänen valintaansa. Pyydän anteeksi.  Sirkan kaupassa tapasin tänään kuntapoliitikon, naisen. Häntä valinta aina silloin tällöin itkettää. Halasimme ja totesimme: - Voi paska!

Suomen Kuvalehti kirjoittaa Päivikki Palosaaren "kaatopaikasta". Tiedot juttuunsa lehti on saanut kunnan vs. ympäristösihteeriltä, joka on ollut vihreiden ehdokkaana eduskuntaan. Kun Päivikin "kaatopaikkaa" tutkittiin, vihreä ympäristösihteeri oli paikalla ja vaati, että ei kaiveta 9 vaan 24 reikää. Mitään ei löytynyt. Nyt vihreä ympäristösihteeri vaatii, että pitää tutkia lisää, jos sittenkin löytyisi jotain.

Tässä harvinainen kuva tunturiänkyröistä piilopaikassaan. Ilmeet ovat vilpittömän hämmästyneitä. Mekö muka julkkiksia? Hyvää Joulua!


1 kommentti:

  1. Minulla on nykyisin änkyräkone.....kirjoitin pitkän jutun pari päivää sitten Sadun blokiin ja jouduin jättämään odottamaan loppusilausta kesken päivällä ja tämä änkyrä päätti, että se siitä ja sammui.....ja inspis oli mennyt sen myötä kirjoittaa uudestaan.....Mutta meillä täällä onkin ollut aika rauhallista asioiden hoitoa, vaikka Kuvalehti onkin silloin tällöin huolissaan, että kuinkahan täällä pystytään hoitamaan kunnan asioita, ilmeisesti siksi, kun mitään isompaa ei kuulu...Sivujuonia kyllä tutkivat, mutta kaikki kyllä odotamme, että koskahan se Rinne joutuu haastatteluun ?? mutta taitaa mennä ensi vuodelle...jos sittenkään..??+
    Mutta eiköhän tässä päästä vuoden vaihteen yli ilman isompaa änkyröintiä....

    Ja samalla tämän änkyräpostin myötä toivotamme Joulurauhaa teillekkin sinne "mökkiin"....

    VastaaPoista