lauantai 23. huhtikuuta 2016

Kumpi ompi parempi, pommi vai ruotopihdit

Lohi on meidän keittiössämme menettänyt jonkin verran suosiotaan. Ihan samalla tavalla kävi pohjoisessa Suomessa viime vuosisadan alkupuolella, kun piiat ja rengit vaativat, että kerran viikossa pitää olla tarjolla syötäväksi muutakin kuin lohta. Meillä Rouva toteaa, että Potkulautamies saa hakea Hakaniemen hallista kuhaa tai siikaa.

Ennen kokkaamista minä huolehdin, että kalassa ei ole ruotoja. Kuha on helppo, jos se on fileroitu oikein: terävällä kalaveitsellä voi kahdella viillolla tehdä kuhasta, ihan kuin ahvenestakin, kaksilahkeisen, täysin ruodottoman.

Siian kanssa joutuu tekemään enemmän töitä ja työhön tarvitaan hyvät ruotopihdit. Reitin Kala Hakaniemen hallissa myy NovaPickereitä, joilla siian keskiruodot voi helposti nyppiä.

Ihmiskunta, järjetön kuntamalli, on käyttänyt suunnattomasti resursseja, aineellisia ja henkisiä. täysin typeriin innovaatioihin niin kuin vetypommiin. NovaPickerin tuotekehitys on ihan varmasti ollut halvempaa ja lopputuote on ihmiselle kätevä työkalu, joka helpottaa jokapäiväistä elämää.

No, NovaPickerillä on helppo ruotia kala. Rouva käyttää niitä muovipakkausten avaamiseen - muovi on liukas eikä siitä sormilla saa aina pitävää otetta. Ruokaillessa, jos ei ole osannut poistaa kalasta ruotoja, ruoto saattaa jäädä hampaiden väliin - eikä se lähde harjalla eikä hammaslangalla eikä hammasväliharjalla. NovaPicker auttaa.

Tiskialtaan viemärin suulle jää usein, ainakin vihanneksista,  roskia, joita on lähes mahdoton poistaa. NovaPicker auttaa.

Olen huomannut, että vanhetessa liian pitkäksi kasvavat nenäkarvat alkavat olla haitaksi. Kynsillä niiden nyppiminen on työlästä eikä saksetkaan tunnut hyvältä vaihtoehdolta. NovaPicker auttaa.

Jos minulta kysyttäisiin, kumman joukkorahoitukseen lähtisit mukaan, vetypommin vai NovaPickerin, vastaukseni olisi NovaPickerin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti