maanantai 18. heinäkuuta 2016

Kun isoisä älykännykän osti

Rouva huokaisi särkyneellä äänellä: - Voi ei!

Kaikki alkoi siitä, kun rouva aikaisemmin kesällä oli mennyt iltapäivällä klo 13 tapaamiseen, joka oli sovittu aamuun klo 11. Totesimme yhdessä, että päivittäiset rutiinimme helpottuvat, jos meillä on yhteinen kalenteri. Rouvalla on ollut älykännykkä jo monta vuotta, sama jota olin vähällä korjata vasaralla. Minä taas vakuuttelin, että minähän en vanhaa simpukkaani älykännykkään vaihda.

No, vaihdoin sittenkin. Perheemme nuoripari nimittäin piipahti maailmankiertueellaan Helsingissä ja heillä on osaamista älykännyköistä. Rouva totesikin, että "jos, niin nyt on sopiva hetki. Potkulautamies saa hakea Gigantista älykännykän".

Hieno laite. Vähän hankala käteen puhelimena, mutta sisältää kaikensorttisia mahdollisuuksia: kamera, kartat, kauppa, kukkaro, laskin, lisälaitteet, jne, loputtomiin. Enkä ollut osannut kuvitellakaan, että kun aikani ja oikealta etäisyydeltä tuijotin sitä, niin sain tervehdyksen: Tervetuloa Kari.

Ja kun älykännykkää oikein ohjelmoitiin, niin johan alkoi yhteinen kalenterikin toimia. Ei tule enää sekaannuksia lääkäri-, parturi-, hieronta-, autonhuolto-, jne ajoissa. Mutta kun sitä sitten taas kerran aikani ja oikealta etäisyydeltä tuijotin niin se tervehti: Tervetuloa Satu. Tuijottamisen sijaan näppäilen nyt pin-koodin.

Samalla kun meille syntyi yhteinen kalenteri meille syntyi myös yhteiset puhelutiedot. Siivosin puhelinluettelostani yhteystiedot, jotka mielestäni eivät sinne kuuluneet. No, aamulla Rouva etsi kännykästään terveydenhoitajansa suoraa numeroa - ei löytynyt: Voi ei!

Kävi tämän älykännykän kanssa semmoinenkin tapaus, että se ei hälyttänyt tulevasta puhelusta. Kesti kauan tutkia netissä käyttöohjeita, löytää volume key ja huomata kuinka helppo sitä on käyttää, säätää puhelin vaikka äänettömälle, vaikka ihan vahingossa.

Puhelin ei kuitenkaan soinut moneen päivään. Oliko kännykkään tullut uusi vika? Pyysin Rouvaa soittamaan. Kyllä kilisi ja täysillä.

Älykännykän kamera on erinomainen.


1 kommentti:

  1. Minulla on ollut nyt reilun vuoden, enkä ole löytänyt, oppinut, viitsinyt hakea ohjeista, kuinka kuvia siirretään eteenpäin, esim. tänne sivuille....se on vähän sama asia, kuin tuossa uudessa autossa, jonka ohjekirjaa ei ole kumpikaan lukenut, ajetaan vaan...katsotaan sitten ohjekirjaa, kun tulee ongelmia....eli paljonko jää asioita, mahdollisesti, hyödyntämättä....

    VastaaPoista