keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Suomalaiset vientituotteet hakusessa

Siitä on jo noin pari viikkoa, kun Rouva sanoi, että Potkulautamies saa hakea marketista ranskalaista jyväistä sinappia. Potkulautailin kurjaa säätäkin uhaten  Arabian kauppakeskukseen ja yllätyin, oikeastaan olin ällikällä lyöty: keskellä kauppakeskusta on JCDecauxin iso mainosnäyttö ja näytössä Samuli Edelman röhnötti suuren pöydän takana kädet levälään ja alla luki PRESIDENTTI.

Ei voi olla totta. Ihan samalla kuvalla Yle oli mainostanut lähes kaikkien ohjelmiensa välissä uutta sarjaansa. Kenellekään katsojalle ei varmasti ollut jäänyt epäselväksi, että uusi sarja on tulossa. Yle ei ilmeisesti uskonut, että sarja kerää katsojamenestyksen - piti satsata veromarkkoja tekemisen lisäksi ulkomainontaankin.

Kävin tänään Susannalla hieronnassa ja kerroin, että Rouvan kanssa jaksoimme katsella sarjan ensimmäistä osaa vajaat 20 minuuttia. Susanna sanoi, että "me jaksoimme vain viisi ensimmäistä minuuttia".

Ylen toiminta on viime aikoina ollut melkoisessa julkisuuden myllyssä. Muistan jostain lukeneeni, että maamme maine sananvapauden mallimaana on saanut ison kolhun. Ulkoministeri Timo Soinin mielessä maamme maine vapaan tiedonvälityksen ja demokratian mallimaana on edelleenkin vakaa. Se on niin vakaa, että Kiinassakin isännille piti kertoa, kuinka hienoja ja tuloksia tuottavia tämä demokratia ja lehdistön vapaus ovat.

Kaikki poliitikot Suomessa ovat sitä mieltä, että "vientiä pitää kehittää". Suomi on ihan oikeasti niin pieni maa, että tuotetaan täällä mitä tahansa, niin tuotanto mahtuu maailman markkinoille, jos vain osattaisiin myydä. En tiedä oliko Soini Kiinassa vientimatkalla, mutta koska Soinin mielestä Kiinassa ei ilmeisesti ole demokratiaa eikä sananvapautta, niin siellä on huikean isot markkinat näille palveluille.1 kommentti:

  1. No täytyy olla henkilökotaisesti sitä mieltä, että herra Soini olisi voinut pitää itsensä vientituotteena ja jäädä pysyvästi sinne Kiinaan.

    VastaaPoista