maanantai 27. maaliskuuta 2017

Tiedon tulva lisääntyy - ymmärrys ei

Formuloiden kilpakausi alkoi taas. Mekin Rouvan kanssa ajattelimme, että on mukava aamulla kahdeksan aikaan avata televisio ja katsella kuinka Bottas Mersullansa pärjää. Kilpa-ajon startti on jännää katsottavaa. Istuimme tv-tuoleihimme ja avasimme telkun. Hupsista - kisaa oli ajettu jo tunti.

No, on se lohdullista, että me ihmiset olemme sovussa pystyneet sentään jostain sopimaan, siirretään keväällä kelloja tunti eteenpäin ja syksyllä taas taaksepäin. Täysin turhaa, mutta kuitenkin.

Englannissa C äännetään niin, että suomeksi käännettynä se tarkoittaa näe. Joku fiksu on keksinyt sovelluksen CMore - näe enemmän. Maikkari on innostunut tähän enemmän näkemiseen ja formulatkin näytettiin nyt cmore-kanavalla. Kyllä näkyikin enemmän: tv-ruutu oli jaettu neljään pienempään kuvaan ja kaikilla oli erilaista nähtävää, yhdellä ruudulla jopa kehotettiin osallistumaan keskusteluun.

Tässä on paikka kehitellä tuotetta edelleen. TV-ruudun voi jakaa pysyvästi neljään osaan periaatteella maksa yksi saat neljä. Ihmisten tietomäärä lisääntyisi huikeasti, jos esimerkiksi tänään voisivat katsella töllöstään yhtäaikaa ohjelmia: Suomen kaunein koti, Syötävän hyvä Espanja, Myyntimies Jethro matkoilla ja Simpsonit (agentti tuli illalliselle).

Ja mikä mahdollisuus uutisille: yksi ruutu näyttäisi päivän isoimmat katastrofit, toinen kertoisi mitä isoja katastrofeja tapahtui päivälleen 10 vuotta sitten, kolmas uutisoisi päivän vaihtoehtoiset totuudet ja neljäs raportoisi kuninkaallisten ja julkkisten kuulumiset. Ja kaikki tämä yhdellä katselulla.

Maailman meno tehostuu. Hesarista luin otsikon: "Salamannopea kvanttietokone toteutuu luultua aiemmin - mallikappaleet tulevat jo tällä vuosikymmnellä". "Jos kvanttitietokoneet yleistyvät, ne voivat mullistaa maailmaa." Kvanttitietokone suorittaa useita laskutoimituksia yhtä aikaa.

Lisää informaatiota ja nopeasti. Jo nyt tieto kulkee nopeasti. Minä avasin tietokoneeni kun olin potkulautaillut markettiin - potkulautamies sai hakea puuroryynejä. Minulle oli tullut suuri määrä uutta informaatiota. Poistin tottuneesti roskapostit, yhteensä 49. Muutaman minuutin aikana roskaposteja tuli lisää, viimeisin:

"Uuno Turhapuron nettikasino antaa sinulle ilmaisia pyörityksiä. Lähettäjä: Sörsselsson."
 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti