sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Bussissa pitkäperjantaina

Oli pitkäperjantai, potkulaudan etukumi oli alkuviikolla hajonnut kahtena perättäisenä päivänä ja potkulauta taas korjaamolla, nyt yli pääsiäisen. Rouva sanoi, että Potkulautamies saa hakea marketista keltaisia leikkokukkia. Kävelin markettiin ja tulin bussilla takaisin.

Oli kiva kotimatka. En ehtinyt odottaa puoltakaan minuuttia, kun bussi tuli. Meitä oli bussissa vain kaksi - kuljettaja ja minä ainoa matkustaja: - Kiitos, että tulit näin pian minua hakemaan, sanoin bussikuskille. Istuin jutteluetäisyydelle etupenkkiin ja mehän juttelimme. Arabiakeskuksen kohdalla kuljettaja kertoi, että "hain tuonne nuorena töihin".

Saitko töitä? Sain: - Kärräsin kottikärryillä kapeilla lankuilla sepeliä. Oli raskasta hommaa.

Olin bussissa vain muutaman pysäkin välin. Kun poistuin, toivotimme toisillemme hyvää pääsiäistä ja löimme ylävitoset. Kyllä ihmiset on mukavia.

Olin jo ennen pääsiäistä päättänyt tätä blogia varten seurata Hesarista, minkälaiset uutiset oikeasti koskettavat. Totesin, että päivittäin toistuvat tiedot siitä, että pommeja tiputellaan, terroristit iskevät, valtioiden johtajat kättelevät toisiaan ja tarkastavat kunniakomppanioita (menisivät kaljalle ja tutustuisivat toisiinsa) eivät oikeasti ole uutisia - vain tapahtumia samanlaisten tapahtumien virrassa. Tekniikka tuo paljon "tietoa": ei lisää ymmärrystä, vanhat rituaalit jatkuvat.

Pääsiäisviikolla huomasin, että Hesarin juttusarja Leninin pitkästä junamatkasta oli edennyt Saksasta Pietariin. Lankalauantaina juttua tehosti Nikolai Babasjukin maalaus vuodelta 1970, joka kuavatekstin mukaan "esittää vallankumousjohtajan tyypillisen ylevään neuvostotyyliin". Pääsiäisviikon tiistaina juttua Leninin matkasta oli tehostanut valokuva, jossa paikallinen asukas näytti Sassnitzin rautatieasemalla, "missä Lenin kävi vessassa".

Lankalauantaina Rouva sanoi, että Potkulautamies saa hakea marketista voita ja mangoja. Palasin kotiin bussilla. Pysäkille tullessani huomasin, että bussin ovi sulkeutui ja valot vilkuttivat vasemmalle lähdön merkiksi. Kuljettaja näki, että olin tulossa, avasi etuoven, odotti ja otti minut kyytiin. Kyllä bussikuskit on mukavia.


P.S. Kevät on tullut. Meillä makuuhuoneen ikkuna on yöt auki ja tänä aamuna heräsin 06.00 siihen, että naapurin pärinäpoika käynnisti ajopeliään ja aikansa kiihdyteltyään paukutteli matkaan. Hesarissa oli pääsiäisviikolla juttu, että 20-40 prosenttia väestöstä on meluherkkiä. "Erityisesti liikenteen melu on kansanterveydellinen ongelma." Melualtistus lisää sydän- ja verisuonitautien riskiä. Missä desibelikamerat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti