sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Elämä on huippua

Työskentelin ahkerasti tietokoneellani - poistelin roskaposteja - kun Rouva hihkaisi olohuoneesta: - Tässä on hyvä aihe, josta Potkulautamies saa kirjoittaa blogin. Hihkaisin takaisin ja kysyin mikä aihe. Rouva siteerasi Hesaria. "Ruotsin valtakunnankansleri Axel Oxenstjerna 1600-luvulla: poikani kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä maailmaa johdetaankaan?"

Ruotsissa lapselle jää nyt perinnöksi kruunu. Syyriassa Basar al-Assad ja Pohjois-Koreassa Kim Jong-un ovat perineet isäukoiltaan vallan.

Olemme Rouvan kanssa parin viime viikon aikana viettäneet vappua ja käyneet Tallinnassa. Tallinnassa taksikyyti on halpaa ja palvelu toimii. Helsingin länsisataman uuden terminaalin taksitolpalla sen sijaan oli pitkä jono ja kylmä tuuli ja autoja tuli harvakseen. Yksi syy siihen, että autoja ei juuri tullut tolpalle oli se, että ahneimmat matkustajat kaappasivat autoja "lennosta".

No, puolisen tuntia odoteltuamme tuli meidän vuoromme nousta lämpimään autoon tuulensuojaan. Auton radiosta kuulimme uutisen: - Fleminginkadun parkkiruututerassilla on vaikeuksia. Asiakkaat eivät alkoholilain mukaan saa kantaa kaljaansa 1,5 metriä leveän jalkakäytävän yli ravintolasta terassille. Hesarissa yrittäjä sanoo tilannetta "terveen järjen vastaiseksi typeryydeksi".

Tänään nuhainen Rouva sanoi, että Potkulautamies saa hakea marketista paperinenäliinoja. Potkulautailin Arabian kauppakeskukseen. Kotisaarenkadulle kauppakeskuksen kohdalle oli taas ilmestynyt kaivinkone. Viime elokuussa paikalla oli kaivinkone ja lappu, että työ valmistuu syyskuussa. Lokakuun 1. päivänä oli lappu, että työ valmistuu lokakuussa. Nyt samassa paikassa tehdään taas katutöitä.

Otin kuvan. Kerroin ohikulkevalle ihmiselle, että Rouva oli keksinyt blogilleni mahdottoman aiheen ja tästä saisin siihen edes hyvän kuvituksen. Ohikulkijakin ihmetteli jatkuvia katutöitä ja sanoi mielipiteensä: - Ei päättäjiä ainakaan järjellä valita.

Varsinaiseen asiaan: Sain Sodankylästä tekstiviestin: "..mie lähen lumen perässä Kilpisjärvelle, paratiisiin, 3 viikoksi" "Elämä on huippua😍"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti