sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Helsingissä Lenininpuisto

Rouva on ollut HYKS:ssa jo viikon: leikkaus huippusairaalan hybridisalissa onnistui ja nyt odotetaan paluuta kotiin. Potkulautamies on kulkenut päivittäin Arabianrannasta Meilahteen ja takaisin. Parina ensimmäisenä päivänä ajoin omalla autolla: ruuhkasta ruuhkaan. No, sitten toimin niin kuin Helsingin rakennustoimen vihreävetoinen johto toivoi ja matkasin julkisilla. No, ei sekään toiminut: rakennustyöt olivat katkaisseet ratikan no 4 reitin.

No, ajattelin, että ainakin potkulaudalla pääsee liikkumaan suoraan paikasta toiseen. Kattia kans. Kuvasta näkee.


On se hyvä, että Helsingin yliopistolliseen keskussairaalaan on vielä jäljellä yksi reitti, jota rakennustoimi ei ole ruuhkauttanut: ilmojen teitä helikopterilla.

Nyt rakennetaan paljon pyöräteitä, maailman parasta kaupunkienergiaa, saneerataan ja järjestellään liikennettä. Varmaan jo ensi vuonna Helsingissä liikenne sujuu moitteettomasti. Niin, tai ehkä tämä nyt on vain harjoitus ja samat paikat mylleretään ensi vuonna uudestaan.

Potkulaudalla liikkuessa näkee, jos katsoo. Nyt minä huomasin, että Helsingissä on Lenininpuisto. Kerroin tämän Rouvalle: - Potkulautamies saa ottaa siitä kuvan. Otin.


Kotona luin Hesaria. Silmille hyppästi otsikko: Väitös: Korkeakoulutus on ekologisesti tuhoisaa. Jutun ingressissä todetaan, että "Koulutus ei olekaan vastaus maapallon ekologiseen kriisiin". Väittelijän mukaan korkeakoulutus tukee kapitalismia kouluttamalla työntekijöitä järjestelmään, "jossa tavoitellaan pääomien kasaamista ja talouskasvua".

Ihan ilman, että alkaisin väitellä aiheesta, voin todeta, että ihminen oli historiansa alussa erittäin ekologinen. Sitten me nousimme kahdelle jalalle, oppimme käyttämään peukaloa, keksimme pyörän ja nyt osaamme jo lukea ja kirjoittaa.

Niin, ja keksimme naamioida itsekkäät toimemme sumuverhon taakse, oppien ja ideologioiden suojaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti