sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Harvinainen tapaus helsinkiläisessä bussissa

Rouva sanoi, että Potkulautamies saa tulla mukaan, mennään Kampin ostoskeskukseen ostoksille. Runsas tunti meillä meni ostoskeskuksessa. Saalis: yksi huivi. Reissu kannatti, sillä menomatkalla onnistuin bussissa näppäämään kuvan nuoresta pojasta, ehkä noin 10 v, joka luki kirjaa. Luki kirjaa, bussissa !!! Lajinsa viimeisiä?

Rouvan kanssa me luemme lehden joka aamu, Joskus satunnaisesti luemme muitakin lehtiä. Yksi jatkuvasti toistuva aihe lehdissä on parisuhde. Rouvan kanssa meillä on hyvä ja pitkä parisuhde, reippaasti yli 40 vuotta.

Meillä on aina ollut paljon yhteisiä harrastuksia. Ikä on tuonut uusiakin harrastuksia, kuten spider-pasianssin. Olemme kehittäneet peliä omilla säännöillämme, pelaamme sitä yhdessä tietokoneella ja meillä on hauskaa. Niin, ja me puhumme paljon toisillemme. Aamu-spider saattaa kestää pitkään ja minä kerron juttuja. Yleensä, kun peliä on kestänyt noin tunnin, Rouva sanoo: - Minä käyn hakemassa kuulolaitteen.

Yhteistä laatuaikaa meille on myös katsoa televisiosta Holby Cityä ja uutisia. Uutiset on kyllä aika tylsiä, varsinkin Ylen uutiset. Joskus niihin saattaa sisältyy hauskoja ykstiyiskohtia: Pohjoismaiden päämiehet olivat tulossa kylään ja Yle haastatteli  Helsingin kaupunginkanslian "edustus- ja vieraanvaraisuuyksikön johtavaa asiantuntijaa". Kansalle kerrottiin, että arvokkaat vieraat ruokailevat samassa pöydässä. Totta kai: pankkiholviinkin kultaharkot pinotaan eri hyllylle kuin hopeaharkot ja rautakankia sinne ei tuoda säilöön laisinkaan.

Hesari kertoi 50 vuotta sitten lukijoilleen, että  Paavi Paavali oli kutsunut noin 3000 huvielämän ja lehtimaailman edustajaa Pyhän Pietarin basilikaan. "Meidän on tunnettava toisemme" "Gina Lollobrigida ja Klaudia Cardinale puristivat Paavin kättä. Tämä keskusteli hetken hymyillen heidän kanssaan kultaiselta valtaistuimeltaan basilikan suuren alttarin edessä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti