perjantai 30. kesäkuuta 2017

Ja taivaalta satoi herneenpalkoja

Rouva sanoi, että Potkulautamies saa hakea marketista grillatun broilerin - tehdään siitä kanasalaatti. Potkulautalin Arabian kauppakeskukseen. Jätin potkulaudan liukuportaiden viereiseen syvennykseen ja siirryin liukuportaille. Portaiden yläpäässä päähäni tipahti tyhjäksi syöty herneenpalko!

Syykin selvisi. Penkillä, selkä rullaportaisiin päin istui ikääntynyt mies roskakorin vieressä ja nakkeli herneet syötyään palkoja olkansa yli, taakseen katsomatta. Huomautin ukolle, että vieressä on roskakori. Voi että se suuttui.

Jos hernepalkojen olan yli heittelystä jukisilla paikoilla tulee kansanliike, ennen pitkää asiantuntijat selittävät miksi ja samalla tekevät siitä merkittävän ilmiön. Minun analyysini: ihan höhelö ukko.

Sotilasilma-alusten lentotoiminta Itämerellä on vilkastunut. Venäjän ilmavoimat pelaa Itämerellä kovilla panoksilla. Asiantuntijoiden mukaan syy kiristyneeseen tilanteeseen on siinä, että "Itämeren geostrateginen merkitys on kasvanut". Minä sanon syyksi: ihan höhelö ukko.

Hesarin palstalla Lasten tiedekysymykset Havu (6 v) kysyy: - "Miksi telkkarissa saa ampua pyssyllä, vaikka siellä ei saa kiroilla?" Erityisasiantuntija selvitti, että "pyssyllä saa ampua vain isompien lasten ja aikuisten elokuvissa". Minä sanon: ihan höhelö vastaus.

Pääsiäissaari oli kivikaudella paratiisi. Luonto oli vehreää. Saaren heimopäälliköiden ja papiston kunnia ja asema vaativat, että saaren palmut kaadetttiin rulliksi suurten kivipatsaiden alle. Kivipatsaat kiskottiin köysillä saaren rannalle, missä ne pystytettiin. Pääsiäissaari nyt: karu ja tuulen pieksämä.

Mikä oikeasti on syy, että saari on karu? Minä sanon: ihan höhelö ukko.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti