sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Älä yritä, ei siitä kuitenkaan mitään tuu

Lauantaina oli aurinkoinen ja lähes tuuleton syyspäivä. Ennustus: sunnuntaista tulee tuulinen päivä ja sataa rankasti. Ennakointi (valmistaudu tulevaan): Rouva kehotti, että Potkulautamies saa hakea marketista sapuskat koko viikonlopuksi. Sunnuntaina ei ole potkulautakeli.

Sunnuntaista tuli leppoisa ja kiireetön lepopäivä. Sade ropisee rauhoittavasti ikkunoihin. Luimme rauhassa Hesarin, kävimme saunassa. Hesari on hyvä lehti. Muutama viikko sitten luin siitä jutun, jonka voi tiivistää: - Joukko valmistautuu hyökkäykseen, mutta odottaa, että sen voima riittää ja hyökkää vasta sitten.

Onko kysymys a) ristiretkistä, b) Isiksen terroristijoukoista, c) demarileirin hyökkäyksestä kokoomusta vastaan, d) bakteereista vai e) Ukrainan separatisteista ?

Arvasitte, oikea vastaus on d) bakteereista.

Sunnuntain Hesarissa oli uutinen, että ebolaviruksen torjunta tunaroitiin. WHO:n mukaan järjestön oma byrokratia "myös haittasi epidemian hallintaa". Järjestön Afrikan aluetoimisto "todellakaan ei ole pätevä".

Hesarissa, sen Työelämä-liitteessä, oli juttu otsikolla: "Uusia yrittäjiä ei taantuma lannista". "Joo, me elämme unelmaamme. Saako sitä Suomessa sanoa?"

Mitä tähän yrittäjien kysymykseen vastaa vanha ja viisas kansa: - Itku pitkästä ilosta. Ei lasta saa kehua, ettei se ylpisty. Kell onni on se onnen kätkeköön. Joka kuuseen kurkottaa se katajaan kapsahtaa.

Ruotsista on usein haettu neuvoja ja otettu opiksi. Sieltä on tullut paljon hyviä juomalauluja ja suosittuja joululaulujakin. Yksi suosituimmista ja iloisista joululauluista, jonka tekstin sisältökin, on kopioitu Ruotsista alkaa sanoilla: - Hej tomtegubbar..."

Jouluhan on jo ovella. Siitä sitten reippaasti kuusta kiertämään ja porukalla laulamaan ruotsalaisin sävelin: Hei tonttu-ukot hyppikää, nyt on riemun raikkahin aika! Hetken kestää elämää, sekin synkkä ja ikävä. Hei tonttu-ukot.....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti