sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Epäselvää ja vaikeasti valvottavaa

- Mitäpä tässä. Lueskellaan aamun Hesaria ja odotellaan, että tulee ilta ja vaalitulokset. Näin olisin vastannut, jos joku olisi soittanut ja kysynyt: Mitäs sulle kuuluu?

Sunnuntain Hesarissa on laaja juttu kansalaisten luottamuksesta poliisiin. Toimittaja on selvittänyt kysymällä keskusrikospoliisin entiseltä päälliköltä, mitä hän pari vuotta sitten haastattelussaan tarkoitti poliisin "isolla mätäpaiseella".Jari Aarnio kertoo viitanneensa poliisin johtamisjärjestelmään, hallintovirkamiehiin, "joista hyvin harvalla on operatiivista kokemusta".

Joitakin kuukausia sitten mediassa pöllytettiin uutta viinalakia. Kaljarekatkin piti maalata uusiksi. Sopivasti työpöydälläni on vanhenemassa leike, jossa kerrotaan, että Valviran ylitarkastaja Marianna Vasara haukkui Radio Cityn haastattelussa viinalain. "Mehän ollaan annettu lausunto lainvalmisteluvaiheessa ja todettu, että tämä ei ole sitä, mitä olisimme toivoneet uudelta lainsäädännöltä." Ylitarkastajan mukaan uusi laki on "erittäin vaikeasti valvottava ja epäselvä".

Alkuviikolla Potkulautamies sai hakea Hakaniemen hallista lehtipihvin. Hallikauppiaan mukaan jokaisesta viranomaisten tarkastamasta lihaerästä jää puoli kiloa tarkastukseen. Pieneltä kauppiaalta tarkastettavia eriä kertyy vuoden mittaan melkoinen määrä. "Ja nyt on tullut uusi määräys, jonka mukaan jokaisesta lihaerästä on otettava näyte viidestä eri kohtaa. Ihan kuin varmuuden vuoksi verikoekin pitäisi varmuuden vuoksi ottaa ainakin molemmista käsivarsista. Tämmöiset määräykset on tehty teollisia toimijoita varten."

Kauppias hakkasi lihanuijalla pihvin maukkaan littoiseksi.

Vaalikampanjoissa on luvattu muutosta  - ainakin noin yleisellä tasolla. 1990-luvun alussa Suomessa oli lama ja mekin lupasimme muutosta, ihan konkreettisesti. Lupasimme, että koko perhe muuttaa Englantiin. Kerroimme kavereillemme, että ei ole viisasta kasvattaa lapsia näin alakuloisessa ilmapiirissä. Sitten, kun kaverit alkoivat toistamiseen kysellä: "Koska te muutatte?" sitten piti muuttaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti