sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Kumpi on turhamaisempi, mies vai nainen ?

Normaali aamu sunnuntaina kotona Arabianrannassa. Rouva oli jo ehtinyt aloittaa lehden lukemisen. Minäkin täytin kahvikuppini ja aloitin lehden selaamisen ulkomaan uutisista. Sivun ylälaitaan oli kirjoitettu isoin kirjaimin otsikko: "Paavi suuteli patriarkkaa Havannassa".

Luin aamun enkä iltapäivän lehteä. Hesarin uutinen on tärkeä juttu: Paavin ja Venäjän kirkon Patriarkka kohtasivat virallisesti ensimmäisen kerran koskaan historiassa. Vihanpito kirkkokuntien välillä alkoi kirkonkirouksella jo vuonna 1054.

Hesarissa on nätti kuva, jossa kaksi vanhaa miestä syleilee toisiaan. Patriarkan tunnistaa parrasta ja kauniista päähineestä. Paavin päätä suojaa huomattavasti vaatimattomampi, mutta jo historiasta tuttu virkalakki. Ei tarvitse lehden kuvatekstissä selittää kumpi on kumpi, Patriarkka vasemmalla ja Paavi kuvassa oikealla.

Vaatteilla ja muillakin omistuksilla kerrotaan kuka olen. Kenraalilla on leijonia kauluksessa, poliisinkin tunnistaa vaatteistaan, paitsi ei tietysti salapoliisia, papilla on virka-asunsa, lääkärillä Suomessa valkoinen takki. Lista on loputon. Jokaisen vaatteen sisällä asuu kuitenkin ihminen.

Eikös ole kummallista ja epäinhimillistä, että on valtajärjestelmiä, joissa nöyrä alainen ei saa katsoa pomoansa silmiin - niiden takaahan saattaisi paljastua ihan mitä tahansa. Nöyrä alainen useimmiten jännittääkin tapaamista niin paljon, että ei edes uskaltaisikaan katsoa ihmistä, jonka kanssa puhuu.

Rouvan iäkäs täti oli kattanut kahvipöydän todella näyttäväksi. Nuoret vieraat yrittivät selittää, että ihan näin komiasti ei olisi tarvinnut. Täti oli todennut: - Ei minun imagolleni sovi, että olisin laittanut tarjolle vain pussillisen korppuja keskelle pöytää.

Viime aikoina muotiin on tullut, että miehet jättävät partansa ajamatta ja pitävät yllä lyhyttä sänkeä. Vaatemainoksissa miehillä on parransänki. Parransänki on miehekästä ja siinä on seksiä. SDP:n Heinäluoma kasvatti itselleen parransängen. Huvittuneena huomasin, kun palasin Pariisista, että Eeron oppipoika ja SAK:n kasvatti Antti Lindtmaninkin parta on alkanut kasvaa.

Eläinkunnassa naaraat ovat vaatimattomia ja urokset pullistelevat. Miksi ihmiskunnassa olisi toisin. Luulen, että miehet sittenkin ovat turhamaisempia kuin naiset. Itsensä markkinoinnissa miehet tosin eivät turvaudu sulkiin niin kuin riikinkukko.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti