maanantai 30. toukokuuta 2016

Opintomatka Pariisiin

Viisastuminen on helppoa: ei tarvitse huolehtia muuta kuin että jättää sille tilaa. Olemme Rouvan kanssa nyt vierailleet Pariisissa lähes kaksi viikkoa.Rouva lähti marketista hakemaan Eleonoralle uudet kengät ja minä sain jäädä kämpille kirjoittamaan. Yläkerrassa hakataan vasaralla. Viime viikolla siellä oli töissä motorisoitu yksikkö. Ulkona sataa vettä, mutta hyvä on, että lämpötila on yli kymmenen astetta eikä tuule kovaa.

Useimpina päivinä täällä on satanut vettä, mutta on ollut hyvä, että lämpötila on pysynyt kymmenen asteen yläpuolella. Viime viikon alussa, kun vein Eleonoran hoitoon, vettä satoi todella rankasti, kastuin, kylmetyin ja sain kuumeen. Eleonora hyppeli lätäköissä.

Rouva palasi ostoksilta. Keittiöstä hän hihkaisi: - Onko sinulla mahavaivoja vai haiseeko täällä keittiössä muuten näin pahalta? Ihan aiheellinen kysymys. Tässä kämpässä ei lämmitys toiminut aluksi laisinkaan ja saivat kaasuboilerin korjattua vasta pari päivää sitten. Öisin paleli.

Mahavaivoja minulla oli viime viikolla, mutta ne meni jo. Sen sijaan Rouvan hammasta on särkenyt koko matkan ajan. Hän sai lääkäriltä antibiootteja, mutta hammasta vaan särkee.

Viikko sitten viikonvaihteessa oli pari lämmintä ja aurinkoista päivää. Eleonoran ja tyttäremme kanssa oli kiva käydä läheisessä puistossa. Siellä oli hiekkalaatikko, karuselli ja kaikkea muuta, josta lapset tykkäävät.


No, mutta kulttuurista ja arkkitehtuurista nämä pariisilaiset eivät taida paljon ymmärtää. Toista on Helsingissä. Arabianrannassa. Syksyllä 2012 Arabianrannassa avattiin Tapio Wirkkalan puisto. Puiston suunnitteli amerikkalainen taiteilija, jonka mukaan parasta arkkitehtuuria on "ei-arkkitehtuuri" - Mikään ei ole kauniimpaa kuin tyhjät huoneet.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti