tiistai 31. toukokuuta 2016

Kesä alkaa 6. päivä kesäkuuta

Rouva, minä ja potkulauta olimme lokakuussa 2012 Tapio Wirkkalan puiston avajaisissa Arabianrannassa. Puiston suunnitellut taiteilija on tunnettu avantgardisista oopperaohjauksistaan ja arkkitehtuurissa hänen ihanteensa on tyhjät huoneet - ja puistot, luulisin.

Puiston avajaisissa puhui Helsingin taidemuseon johtaja Janne Gallen-Kallela-Siren ja psykologi, Helsingin rakennus- ja ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri. Vasta nyt, monta vuotta mietittyäni ymmärrän, miksi he puhuivat niin kuin puhuivat. Kyse oli kokonaisuudesta: tyhjät huoneet, tyhjä puisto. tyhjät puheet - täydellinen kokonaisuus.

No. Tänään aamulla varhain palasimme Rouvan kanssa ihanaan, kesäiseen Helsinkiin. Iltapäivällä Rouva totesi, että nyt menemme lounaalle Koskenrantaan. Ravintolan terassin vieressä kohisee Vanhankaupunginkoski ja ruoka on hyvää.

Kello oli jo tikittänyt kuitenkin kahteen. Kerroin kasalle, että haluaisin syödä siikaa, päivän kalaa. Kassa kertoi, että ei onnistu: keittiöstä henkilökunta lähti jo kotiin. Noutopöytä oli kuitenkin vielä paikallaan ja Rouvan kanssa keräsimme siitä lounaamme, Rouva keiton ja minä revittyä possua.

Kannoin annostani terassille, kun vastaan tuli henkilökunnan jäsen, joka hihkaisi kassalle: "Älä myy enempää!"

Hä! Menin kasalle ja kysyin miksi ei saisi myydä enempää. Kassa kertoi, että ravintola suljetaan kello 15,00. Minä kysyin, miksi?  Kassahenkilön mukaan omistajat ovat päättäneet, että aukioloaikaa pidennetään vasta kesäkuun 6. päivä - silloin kesä alkaa.

Juts niin, tai alkoi ja ehti jo loppuakin.

Myöhemmin iltapäivällä Rouva sanoi, että Potkulautamies saa hakea marketista kurkun, kananmunia ja kaljaa. Menin potkulaudalla. Hämeentiellä, sen toiselta puolelta kuulin iloisen tervehdyksen: - Hei Seikka! Östi oli menossa isänsä kanssa markettiin ja näki minut. Kyllä on kiva olla kotona.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti