tiistai 3. toukokuuta 2016

Lätäköissä on kiva hyppiä

Rouva sanoi, että nyt on kaunis keväinen päivä, hyvä sää potkulautailla - Potkulautamies saa käydä Viikin  Prismassa. Minä seisoin potkulaudalla selkä suorana ja pää pystyssä. Annoin leppeän tuulen tuivertaa keuhkoni täyteen raikasta keväistä ilmaa. Potkulauta rullasi myötämäkeä kohti Vanhankaupunginlahden ylittävää siltaa.

Vastaani polkupyöräili mies, joka huusi takanaan seuraavalle pienemmälle miehelle: - Pekka, hei! Täällä edessä on sulle hyvä lätäkkö, aika iso. Pari päivää aikaisemmin oli satanut ja harmaista päivistä oli vielä jäljellä kuralammikoita. Pysähdyin. Pieni mies Pekka tuli pienellä polkupyörällään ja hurautti keskeltä lätäkköä. Kuravesi roiskui.

Vanhankaupunginkoski jäi vasemmalle, oikealle Viikin luonnonsuojelualue. Valkovuokot kukkivat. kahden-kolmen päivän kuluttua koivut vihertävät.

Takaisin kotona katselin Rouvan kanssa Ylen uutisia. Uutiset alkoivat pitkällä selostuksella Pyhäjoen mielenosoituksesta. Joukko nuoria monesta maasta, muutama kymmenen yhteensä, oli leiriytynyt keväiseen metsään. Metsästä tulivat maantielle heittelemään kivillä poliiseja. Vastustavat ydinvoimaa, tietysti. Näyttävää materiaalia tv-uutisiin.

Sitä me Rouvan kanssa jäimme ihmettelemään, että samojen uutisten loppuun oli vielä ahdettu oikein elävän kuvan kanssa uutinen toisesta mielenosoituksesta. Tässä uutisessa viisi ihmistä kannatteli lakanaa, johon oli kirjoitettu iskulause: Yankies Go Home! Tähän mielenilmaisuun oli syynä se, että suomalaiset harjoittelevat Naton kanssa.

Uusi liikeidea: perustetaan markkinointiyhtiö, joka järjestää mielenosoituksia, kenelle tahansa, mille aatesuunnalle tahansa, kenen kilpailevaa tuotetta vastaan tahansa ja laadukkaasti. Julkisuus TV:n illan ykkösuutisissa on taattu. Vientibrändin nimeksi laitetaan Oy Latakko Ltd. Työllisyyttä tämä ei kuitenkaan auta - kymmenen mielenosoittajaa riittää, max.

Mediassa julkaistaan lähes joka viikko uutinen, että joku megajulkkis, supertähti on kuollut. Tämä on tiedonvälitystä: mediassa nämä tähdet syttyivät ja mediassa ne kuoleekin. Muutama sata vuotta sitten julkkis syntyi vasta kuoltuaan: - historian- ja oppikirjoissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti