perjantai 10. kesäkuuta 2016

Liput salkoon: kansallinen v-itutuspäivä

No! Rouva sanoi, vanhan kaavan mukaan, että Potkulautamies saa käydä kaupassa. Menin käymään ja vein samalla roskiakin kierrätykseen. Tyhjät tölkit ja pullot ajattelin palauttaa Viikin Prisman ja viinakaupan hallinnoimiin palautusautomaatteihin. Siellä on tehokas systeemi, neljä automaattia.

Hyvältä näytti. Ei ollut pitkä jonokaan. Ja mitä tässä mihinkään olisi edes kiire. Yksi oli ollut jo yli viikon rikki. "Huolto tilattu." Toisella koneella kaksi vanhusta kierrätti vuoden aikana autotalliinsa keräämiään pulloja - vasta ensimmäinen kahdesta työntökärrystä oli tyhjenemässä. Kolmaskaan kone ei toiminut: oli hajonnut ihan vasta. Neljäskin kone oli väliaikaisesti pois käytöstä - nuori tyttö pesi sitä.

- Eikö tuota pesua olisi voinut j-umalauta siirtää johonkin toiseen ajankohtaa! H-elvetin huono johto teillä.

Vanhukset syöttivät verkalleen pullojaan ja tölkkejään palautusautomaattiin. Huomasivat jonon vierellään venyvän pituutta. - Anteeksi! Olemme vuoden keränneet näitä autotalliimme. Jonosta me kaikki vastasimme hymyillen: - Ei mitään kiirettä. Kyllä meillä on aikaa. Eihän tässä mikään hoppu ole.

Selvästi näkyi kuinka kädet puristivat tölkki- ja pullopusseja lujemmin. Ihan oli melkein kuultavissa: - Haistakaa p-aska!

Viinakaupassa kävin ostamassa Rouvalle pari pulloa valkkaria. Kassalle totesin, että "taisin nousta tänään väärällä jalalla sängystä - on niin ottanut kaikki päähän". Kassarouva totesi myötätuntoisesti, että "minulla on ollut ihan samanlainen päivä".

Niinpä! Ei joka päivä jaksa olla hyvällä tuulella ja toivottaa tuntemattomille hyvää päivää: kaunis päivä meillä tänään. Olisi linjurissakin ehkä rakentavampaa todeta vieressä istuvalle, että "minulla on tänään kaikki asiat mennyt päin p-ersettä".  - Miten sinun päiväsi on alkanut?

Kenenkään ei tarvitsisi murjottaa yksin. Kivaa.


P.S. Joku on käynyt meidän pihalla hajottamassa lapsilta potkulaudan - s-aatana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti