tiistai 7. kesäkuuta 2016

Aito kehitys alkaa alhaalta ylös

Moro! Pariisissa tyttärentyttäremme Eleonor (1v 7kk) tervehtii iloisesti: moro! Rouva oli sanonut, että Potkulautamies saa hakea Hakaniemen hallista hyviä suomalaisia uusia perunoita. Matkalla Hämeentietä Hakaniemeen minut pysäytettiin juttelemaan monta kertaa. Vanha rouva hihkaisi nurin menneen  Elannon pääkonttorin kohdalla: - Onpa hieno peli. "Minäkin tarttisin tommosen. Jalka on niin renannut."

Paluumatkalla Kurvin jälkeen vastaani taapersi kuivikas, kumarainen, vanha nainen, ihan kuin mummini isän puolelta. Nainen tuli vastaani kävellen pyörätiellä ja minä potkulautailin jalankulkijoiden puolella. Tästähän saimme aiheen keskusteluun.

- Muistan, kun minut polkupyörällä ohittanut mies mutisi itsekseen: tuokin vanha ämmä tukkii koko tien. Minusta maailmassa on liian vähän naurua. Minäkin kommentoin, mutta en koskaan tosissani.

- Tapasin tiellä myös Pispalasta Helsinkiin muuttaneen toisen tamperelaisen. "Kumpaa kannatat, Ilvestä vai Tapparaa. Minä olen Ilveksen miehiä. Moro!

No. Hain hallista Sipoon veloxseja, alkukesän parhaat uudet perunat.

Kotona luin tänään Hesarista Henkka Hyppösen kolumnin mediasta. Hyvin kirjoitettu ja ihan asiaa. Kannattaa lukea. Hyppönen kirjoittaa kahden vierasmaalaisen julkaisemista käsityksistä. "Medioiden seuraaminen vääristää käsityksemme maailmasta."

Voi Henkka. Ei aina tarvitse tukeutua ulkomaisiin viisaisiin. Minäkin kirjoitin jo yli 40 vuotta sitten, että "jos Afrikassa vierailee 10 000 turistia ja yhtä puree käärme, se on ainoa asia, joka näiden ihmisten Afrikan vierailusta julkaistaan". Tästä syntyy käsitys, että Afrikka on vaarallinen paikka. Ei ole.

Muistan, kun tietokoneet alkoivat yleistyä 1970-luvun lopulla. Niitäkin otettiin käyttöön vähän niin kuin olisi kiivetty takapuoli edellä puuhun: muutettiin omia toimintoja sopeutumaan koneisiin eikä koneita toimintoihin. Tästä me kärsimme vieläkin.

Aito muutos alkaa alhaalta ylöspäin. Osta Henkka sinäkin potkulauta ja moikkaa vastaantulijoita: Moro!

Tämä kuva ei liity juttuun mitenkään. Mielestäni se vaan on hieno, Vanhankaupunginkoski. Ja auto sillalla.

1 kommentti:

  1. Hieno kirjotus taas Kari..ajatuksella ja henkee välillä vetäen on kiva lukee xxxxx

    VastaaPoista