maanantai 20. kesäkuuta 2016

Salatietoa marketissa

Rouva sanoi, että Potkulautamies saa hakea marketista jauhelihaa ja varhaiskaalia - niin ja valkopyykin pesuaine on loppu. Vein vanhan Volvon Herttoniemen Biliaan omamekaanikolle. Kotiin palasin bussilla, Viikin kautta.

Matkalla pysähdyin Prismaan ostoksille. Lihatiskillä pyysin 400 grammaa jauhelihaa. - Meillä on jauhelihaa vain valmispakkauksissa tuolla toisella hyllyllä. Hä! Ihmettelin, saihan teiltä aikaisemmin täällä jauhettua lihaa. Myyjä selitti, totta tai tarua, että EU on antanut uusia määräyksiä.

Vihannesosasto taitaa kuitenkin olla marketin epähygieenisin osasto. Ensin siistitään oma nokka ja sitten hypistellään kaikkea, minkä tuoreus on käsin kosketeltavissa. Kaikkien irtovihannesten, marjojen, uusien perunoiden, porkkanoiden, kaalinkerien myynti irtonaisina on kiellettävä. EU hoitaa.

Kun olin kerännyt ruokatarvikkeet ostoskoriin, lähdin etsimään valkopyykin pesuainetta. Kävelin hyllyrivin päästä päähän monta kertaa ja näin pesunestettä aroille kuiduille, color, sensitive, hajusteeton, mutta en nähnyt pulloa, jonka kyljessä olisi lukenut valkopyykille. Otin pulloista valkoisimman.

Näytin pulloa paikalle osuneelle nuorelle äidille: - Onkohan tämä tarkoitettu valkopyykin pesuun? Rouva tarkasteli pulloa huolellisesti: -Eiköhän. Katsotaan tämän varoitustarran alle.

Varoitustarrassa on iso musta huutomerkki ja siinä tarrassa kerrotaan, että tuote ärsyttää silmiä ja ihoa, on haitallista vesieliöille ja se on säilytettävä lasten ulottumattomissa.

Pulloon liimattu varoitustarra ei irronnut helposti, mutta vaiva kannatti: Pullon kyljessä, katseilta piilossa on käyttöohjeet ja teksti: "Tiivistetty pyykinpesuneste valkoiselle tai vaalealle pyykille."

Kuka ja miksi, on päättänyt, että varoitukset ovat tuotteen kyljessä tärkeämpiä kuin käyttöohje ?


P.S. Rouva kehui kaalimössöä maukkaaksi ja sanoi, että Potkulautamies saa liittää blogiinsa mössön teko-ohjeet: -Riskistetaan voissa sopiva määrä sika-nautajauhelihaa ja kuullotetaan muutama shalottisipuli. Lisätään kesäporkkanan viipaleet ja maustetaan suolalla ja mustapippurilla. Korkealaitainen paistinpannu täytetään silputulla kesäkaalilla. Annetaan hautua kannen alla niin kauan, että hyvältä maistuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti