lauantai 12. marraskuuta 2016

Potkulautamies täyttää kolme vuotta

Tämä kirjoitus on 185. julkaisemani blogi. Ensimmäisen julkaisin päivälleen kolme vuotta sitten otsikolla Potkulautamies. En ole mielipidetutkija enkä tilastonikkari, mutta sen verran voin paljastaa, että eniten lukijoita on ollut blogilla Herrojen kapina Kittilän juntteja vastaan. Tarina elää edelleen.

Eilen Rouva sanoi taas, että Potkulautamies saa käydä marketissa. Olisin mieluusti käynyt autolla, mutta Volvossa on vielä kesärenkaat ja keli Helsingissä hyvin talvinen. Ennustettu lumimyräkkä aiheutti kiireitä Herttoniemenkin Euromasteriin - vapaita aikoja ei ollut. Minulta kuitenkin kysyttiin: - Onko renkaat vanteilla ?

Mieltäni on kohottanut, että älysin vastata: - En tiedä. Ainakin ne keväällä oli vanteilla, kun jätin ne teille säilytykseen.

No, menin markettiin bussilla. Linjurin keskitilassa olin samalla tasolla koiranpennun kanssa. Pentu oli itseni lisäksi ainoa elävä, joka kiinnitti huomionsa kanssamatkustajiinsa. Pentu tutkaili minuakin, katsoi välillä totista isäntäänsä, rohkaisi mielensä ja kipitti lattian poikki. Silitin pentua ja kiitokseksi se nuolaisi kämmenselkääni. Olipa pirteä veijari, ainoa iloinen yksilö koko bussissa.

Olikohan säällä vai suurenmaailman tapahtumilla vaikutusta ihmisten mielialaan. Joulu on lähellä ja ainakin vielä maa on valkoinen Helsingissäkin. On aika kysyä asiantuntijoilta: onko Helsingissä valkoinen joulu ? Saattavat pitkäaikaisiin mielipidetiedusteluihin viitaten ennustaa, että maassa nyt oleva lumi sulaa, lasten pulkkamäet nurmettuvat ja jouluna sataa vettä. Niin, ja Tapaninpäivänä muistellaan tsunamia.

Rouvan kanssa olemme naureskelleet YLE:n ohjelmamainokselle: -  "Miten tavallisesta konekirjoittajasta tuli laulaja." Ihmetelkää te, miten tavallistakin huonompi konekirjoittaja on saanut aikaiseksi 185 blogia.

Lopetin ensimmäisen blogini ja niin myös tämän sanoilla: Vetäkää vessasta alas, niin leviää laajemmalle.


1 kommentti:

  1. Onko potkulauta turvallisesti talviteoilla?
    Mitä potkulaudalle tapahtuu keväällä?

    VastaaPoista