lauantai 31. joulukuuta 2016

Ennen nähtiin, nyt näpytellään - näpyttelemisiin

Rouva sanoi, että Potkulautamies saa hakea uudenvuoden aatoksi nakkeja ja perunasalaattia. Nakit hain Hakaniemen hallista ja perunasalaatin Viikin Prismasta. Marketissa ei ollut samanlainen ruuhka kuin joulun alla kaikissa marketeissa. Nyt oli väkeä harvemmassa ja näki enemmän yksityiskohtia. Huomasin monta iäkästä pariskuntaa: rouva käveli tanakkana edellä ja mies lykkäsi ostoskärryjä selkä kaarella viisi askelta perässä. Onneksi Potkulautamies saa käydä marketeissa ruokaostoksilla ihan itse.

Muutama päivä sitten menimme yhdessä ostoksille, bussilla Helsingin keskustaan. Bussissa rouva kiinnitti huomion siihen, että nuoret ihmiset näpyttelivät taitavasti kännyköitään peukalolla, taitavimmat molemmilla peukaloilla. Kotona luin netissä, että ihmisen teknologisen ylivertaisuuden eläimiin verrattuna sanotaan liittyvän, aivojen lisäksi, peukaloon: peukalo-etusormi-otteeseen.

Yksi ihminen käyttää aivojaan ja ymmärtää fysiikkaa niin paljon, että tietää miten atomipommi rakennetaan. Toinen ihminen käyttää peukalo-etusormi-otetta ja rakentaa pommin. Kolmas käyttää peukaloaan, painaa nappia ja räjäyttää pommin.

Minä näpyttelen tietokonetta kahdella etusormella rauhallisesti. Joulunaikaan piti ainakin pari kertaa päivässä käydä näpyttelemässä ja tarkistaa onko uusia sähköposteja. Kyllä kannatti. Piuhan toisessa päässä oltiin joulumielellä ja tarjotiin lahjoja: "Haluatko rahaa tilillesi? Laitamme, jos haluat." "Annamme sinulle jopa 2000 euroa." "Anna meille 20 eur, annamme takaisin sinulle 60 euroa."

Lisäksi tarjottiin ilmaista rahaa ja pyörityksiä nettikasinoihin ja lainoja, joista ei peritä korkoa eikä kuluja. Laskin, että minulle näitä tarjouksia tehtiin enemmän kuin 100. Jos tämä kaikki olisi totta, olisin rikas mies.

Hyvää Uutta Vuotta! Näillä mennään. Tervehdys anopilta (94 v): - Pärjäillään!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti