perjantai 2. joulukuuta 2016

Kloonaamalla rauha maailmaan

Rouva sanoi eilen, että Potkulautamies saa hakea marketista tiskikonenappuloita ja huuhteluainetta. Menin linja-autolla ja istahdin paikalle, joka oli noin kuuloetäisyydellä neljästä koululaisesta. Pojat (12 v) keskustelivat vilkkaasti. Höristelin korviani ja kuulin sanan sieltä toisen täältä:

- Venäjällä on 10 000 ydinkärkeä. Tsernobyl oli vakava onnettomuus. Fukushima. Yhdysvallat testasi 1960-70 luvuilla uusia aseita ja niiden aiheuttamat ilmiöt selitettiin lentäviksi lautasiksi. NASA keksi ufot.

Kotona luin Hesarista otsikon: Teinit tehtailivat valeuutisia Trumpista (70v). Makedonialaiset  nuoret (17-18)v) rikastuvat valeuutisilla. Hesarin mukaan nyt "kysytään auttoivatko Yhdysvalloissa laajalle levinneet valeuutiset Trumpia voittamaan vaalit". Nuorten motiivi toiminnalleen on raha. "Jos sinulla on rahaa, saat tehdä mitä haluat."

Suomen Kuvalehti julkaisi 1974 (no 13) juttuni Guinea-Bissausta. Muutama viikkoa jutun julkaisun jälkeen toimittaja Matti Arjanne kirjoitti lehdelle vastineen juttuuni. Toimittaja Arjanne oli vieraillut Guinea-Bissaussa Portugalin kutsusta. Suomen Kuvalehti toteaa Arjanteen kommentista ja minun (silloin 29v)  vastineestani: "Portugalilaisten tiedoissa kaikki on hyvin ja elämä Guinea-Bissaussa, Mosambikissa ja Angolassa parempaa kuin muualla Afrikassa". "Muut lähteet taas kertovat aivan toista."

Tänään Rouva löysi hyvän ruokareseptin Hesarista ja sanoi, että Potkulautamies saa hakea marketista siikafileitä. K-supermarketissa kerroin kassarouvalle, että kirjoitan tänään uuden blogin. Kassarouva puolestaan kertoi minulle, että keskusteli eilen poikansa (29v) "tästä tilanteesta pitkään". Tilanteella hän tarkoitti Sipilä-sotkua. "Että lähettelee tekstiviestejä hotellista." Kassarouva oli muodostanut mielipiteen, jotta Atte Jääskeläisen ( 51v) tapa toimia ei ole hyväksyttävää.

Minä (72v) olen mielestäni keksinyt kaikkien mielipide-erojen, jatkuvan kinastelun ja toisen näköisten ja toisin ajattelevien kiistelyn lopettamiseksi, että tulisi rauha. Etelä-Koreassa on menestyksellisesti kloonattu koiria ja jopa lähi-idästä prinsessa on lentänyt yksityiskoneella kopioimaan lemmikkinsä. Joku päivä joku ihminen haluaa kloonata itsensä. Aloitetaan Sipilästä. Kloonataan Sipilä ja annetaan näiden kloonien täyttää maa. Sitä paitsi sipilää voisi markkinoida muuallekin maailmaa: hieno vientituote, joka ratkaisisi kaikki maailman ongelmat. Eihän sipilä sipilää vastaan sotisi.

Kyllä olisi mukavaa Potkulautamiehenkin matkustaa bussissa, joka on täynnä sipilöitä. Kukaan ei puhuisi kännykkään, eikä toisilleenkaan. Eihän sipilällä olisi mitään puhuttavaa toisen itsensä kanssa. Hetkinen, mutta eihän sitten olisi Potkulautamiestäkään, olisin sipilä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti