sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Potkulautamies kuuntelee

Rouva löysi lehdestä uuden ruokaohjeen, salaatin, jonka maustamiseen tarvitaan wasabi-tahnaa. Minun kauppamatkani oli aika lyhyt, Arabian kauppakeskukseen. En ole ikinä ennen ostanut wasabi-tahnaa enkä ilman apua olisi sitä hyllyiltä löytänytkään.

Kauppakeskuksen marketeissa henkilökunta on avuliasta. Kun heidän kanssaan iloisesti keskustelee ja kysyy, niin he vastaavat iloisesti ja auttavat mielellään. Teinipoikana haastattelin Suomen Trikoon vuorineuvosta Aamulehteen. Haastattelun aluksi hän totesi: Kysyä saa mitä vaan, kun kohteliaasti kysyy.

Menin marketissa kassajonoon. Edelläni ollut asiakas oli pahalla päällä ja valitti kassalle. En välittänyt kuunnella mistä. Kun minun vuoroni tuli, kysyin kassalta: onko tommosia ihmisiä paljonkin ? "Kyllä niitäkin vaan on. Yksikin herrasmies piti kauhean rähinän siitä, että sinä aikana, kun hän oli ostoksilla, auton tuulilaasiin kauppakeskuksen parkkihallissa oli ilmestynyt sakkolappu."

Eihän marketin kassalla ole mitään tekemistä asiakaspaikotuksen kanssa. Parkkihallissa on selkeät ohjeet siitä, että sallittu pysäköintiaika on 2 tuntia ja kehotetaan käyttämään parkkikiekkoa.

Aikaisemmin kesällä tulin potkulaudalla Hämeentietä pitkin samasta ostoskeskuksesta kotiin. Arabiakeskuksen kohdalla jalkakäytävän tukki leveässä rintamassa, kesähelteellä solmiot kaulassa kävelleet herrat. Minä ajattelin kokeilla ja rimpautin potkulauden kelloa.Voi mikä rähinä: "Kenen luvalla sinä tässä tuolla vehkeellä ajat !!!" Koska eivät tietäneet, olisivat voineet kysyä kohteliaastikin. Vastasin kuitenkin: poliisin luvalla.

Kaikille muillekin tiedoksi: potkulauta on jalankulkijan apuväline ja sillä liikutaan jalkakäytävällä.

1 kommentti: