perjantai 18. syyskuuta 2015

Ei tartte matkustella: Kreikka tuli Suomeen

Rouva sano eilen, että Potkulautamies saa hakea Prismasta leipää: - Kaupat voivat huomenna olla kiinni. Potkulautailin Prismaan Vantaankosken kautta Viikin luonnonsuojelualueen reunaa. Hiekkaisella kevyenliikenteen väylällä minut ohitti vain kaksi kulkijaa, toinen hurahti ohi polkupyörällä ja toinen hiihtämällä, rullasuksilla tietysti.

Yksin potkulautaillessani mietin, että taitaa tulla syksy: sää oli muuttunut koleaksi, kuntojuoksijat kadonneet eikä kilpapyöräilijöitäkään näkynyt. Iloinen asia oli, että yksi vastaan kävellyt vanhempi naisihminen sanoi: Päivää! Kiva, kun ihmiset tervehtivät.

Palasin leivän kanssa kotiin. Pihalla kyykki naisihminen, joka noukki paperilla maasta jotain. Kysyin: - Mitä löysit? "Koirankakkaa keskeltä pihaa. Tässä leikkii paljon lapsia. Kyllä ihmiset eivät välitä muista ihmisistä sitten yhtään!"

No, tänään oli sitten päivä, josta media oli pyöritellyt pitkään: suurmielenosoitus. Ei ole toviakaan kulunut siitä, kun televisiosta katseltiin kreikkalaisten mielenosoituksia ja paheksuttiin. "Mitä siinä kiukuttelevat, itsehän ovat itsensä tommoseen jamaan ajaneet." "Ihan omaa syytä."

Televisio näytti suomalaisen, historiallisen "suurmielenosoituksen" suorana lähetyksenä. Ay-pomo aloitti joka toisen lauseensa sanoilla: Hyvät Ystävät!

Minusta maailma olisi paljon parempi, jos meillä kaikilla muillakin olisi 30 000 ystävää. Aloitetaan naapureista!


P.S. Tämä kuva on Hämeentieltä Arabianrannasta. Taloja on remontoitu vuosi-kaksi. Nyt tämä taideteos piristää ympäristöä. Minusta teoksen pitäisi olla pysyvä ja sille pitäisi keksiä nimi. Ehdotuksia?

2 kommenttia: