maanantai 14. syyskuuta 2015

Täytyy ay-pomonkin palkkansa tienata

Potkulautailin taas kerran kotiin Prismasta. Päivä oli kirkas, kännykkä ilmoitti: puhelu. Kirkkaassa valossa kännykän näytöstä ei näe mitään, ei edes kuka soittaa. Pari päivää myöhemmin matkustin bussilla Helsingin keskustaan. Istahdin etupenkkiin käytäväpaikalle. Ikkunapaikalla istui nuori mies, joka näpytteli ahkerasti älykännykkäänsä.

Tervehdin, niin kuin hyviin tapoihin kuuluu ja jatkoin, että nämä paikat ovat bussin parhaat paikat: näistä näkee hyvin ulos. Nuori mies nosti katsettaan kännykästä ja vakuutti, että "minä olen ihan samaa mieltä" ja jatkoi kännykkänsä näpelöintiä. Itse asiassa koko matkan aikana en huomannut, että nuori mies olisi katsonut ikkunasta ulos.

Kotona murehdin uutisia. Pakolaisia virtaa Eurooppaan, ISIS katkoo vääräuskoisilta päät, Suomen talous on kuralla ja AKT:n puheenjohtaja uhkailee, että työnseisauksia tulee lisää, "jos hallitus ei taivu". Oma kirjoitusnurkkaukseni on valolta suojassa, joten näen, mitä tietokoneen näytössä lukee. Kirjoitin hakusanaksi AKT. Voi että!

Netissä markkinoidaan monenmoista tuotetta, joissa on AKT:n logo: thermos teräsjuomapullo, vetoketjullinen huppari, LED-valaistu reppu, retropipo, aurinkolasit, nuorekas huppari "Strong Union. 40 tuotteen listalla on myös bokserit miehille ja hipsteripöksyt naisille - kai näissäkin joku logo on.

AKT-hakusanalla löytyi myös Hyvinvointilomat. Järjestö junailee tuettuja lomia toisten järjestöjen jäsenille, lähinnä ammattiliitoille. Lomakeskuksessa omavastuu on 20e/vrk ja kylpylähotelleissa 25e. RAY avustaa. Ensin valtio tukee kylpylän rakentamista ja sitten jakaa rahaa, että kylpylään saadaan asiakkaita.

AKT:n puheenjohtajan koulutus on talouspäällikön tutkinto Helsingin markkinointi-instituutista. Hyvin on osattava markkinoida, ainakin liiton jäsenille: viime vuoden lopulla AKT:n puheenjohtajan kuukausipalkkaa nostettiin lähes 1 000 eurolla (jäsenten palkankorotukset 20 e). AKT:n hallituksen varapuheenjohtajan mukaan ay-johtajien vuosiansio on keskimäärin noin 100 000 euroa. "Korotuksen jälkeen Piirainen pääsee jo noin 86 000 euroon vuodessa."

Samaan aikaan AKT korotti jäsenmaksujaan 0,2 prosenttiyksikköä - 1,8 prosenttiin palkasta.
1 kommentti:

 1. Hei!


  Minun nimeni on Aino ja olen freelancer Promo logic:lla, netti media toimistolla. Olisimme kiinnostuneita lisäämään 2-3 lausetta ja linkin teidän sivullenne sovittuun hintaan vuodeksi.

  Olkaa hyvä ja ilmoittakaa jos tämä kuullostaa kiinnostavalta ja annan lisätietoja. Jos omistatte myös muita sivuja, olkaa hyvä ja liittäkää niiden URL osoitteet jotta voin käydä myös ne läpi mahdollista sopimusta varten.

  Kiitos ja pikaisiin kuulemiin!

  Ystävällisin terveisin

  Aino Nurminen
  nurmien.aino@gmail.com

  VastaaPoista