torstai 6. maaliskuuta 2014

Tietovuoto Stokkalla

Ka. Lähdin tänään rouvan asioille Helsingin keskustaan, koska hänen julkisen liikenteen matkakorttinsa oli mennyt tyhjäksi. Siihen piti hankkia lisää matkoja tai oikeastaan hankkia kokonaan uusi matkakortti, koska Helsingin kaupungin matkakortteja koskevat säädökset on mennyt uusiksi.

Säästän teidät yksityiskohdilta. Sen sijaan opetan hyvän leikin. Kirjoittakaa tyhjän paperin toiselle puolelle: käännä tämä paperi, niin tiedät mitä byrokraatti tekee. Käännä sitten paperi ja kirjoita toiselle puolelle: käännä tämä paperi, niin tiedät mitä byrokraatti tekee. Kokeile tällä paperilla sitten kavereittesi tajua huumorista.

Minulta nimittäin lähes loppui huumoristani taju asematunnelin Helsingin kaupungin liikennelaitoksen palvelupisteessä. En voinut hankkia rouvalle uutta matkakorttia, koska minulla ei ollut siihen rouvan allekirjoittamaa valtakirjaa. Oli minulla hänen kelakorttinsa valokuvan kanssa, oma kuvallinen henkilökorttini ja rouvan vanha matkakorttikin esittää.

Erittäin asiallinen, ystävällinen ja osaava virkailija sanoi, että kun on nämä tietosuojasäännötkin. No. Sain mukaani nipun kaavakkeita ja ensi kerralla kortin hankkiminen onnistuu.

Tässä tarinassa on toinenkin näytös. Tyttäremme, joka ei asu Suomessa, vieraili viime viikonvaihteessa Helsingissä ja kysyi miksi ei ole sellaista julkisen liikenteen matkakorttia, jota kaikki perheenjäsenet Helsingissä vieraillessaan voisivat käyttää. Sama raha siitä kilahtaisi liikennelaitoksen kassaan ja matkatkin joutuisivat, kun ei tarttis kolikoiden kanssa pelata.

Olimme kysyneet tätä jo linja-auton kuljettajaltakin. Hän piti sitä utopiana. Mutta, minä sain sellaisen kortin. Tietysti lipuntarkastuksessa pitää osoittaa henkilöllisyytensä. Tämän kortin henkilö on: "aikuinen/sukunimi". Vihdoinkin hitunen tervettä järkeä. Rouvakin voisi matkustaa tällä kortilla. Kun tulin kotiin, kuulin ensimmäisen kerran linnun laulavan tänä keväänä meidän pihallamme.

Samalla matkalla söin Stokkan herkun baarissa lounaan. Melkein meni pala kurkkuun, kun tavaratalon kuulutus ilmoitti kaikille: "Gustav .....sköld. Pyydämme teitä palaamaan Alkoon".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti