maanantai 3. maaliskuuta 2014

Kyllä himottaa - valta

Tänään oli räpäkeli. Silti piti lähteä hakemaan rouvalle laskiaispulla. Minä menin potkulaudalla. Autoille kauppakeskuksen parkkihalliin on yksi sisäänajoramppi ja sen lähes vieressä kaksi ulosajoramppia. Kun toin potkulautaani parkkihallista, autojen toisella ulosajorampilla pyrki sisään taksi, peruutti ja yritti, peruutti ja yritti.

Neuvoin kuljettajan oikealle ajorampille. Taksin kuljettaja kiitti ja kertoi olevansa itselleen täysin tuntemattomalla alueella. Samalla kun taksin perävalot häipyivät parkkihalliin, sieltä käväisi minulle huutamassa raivosta tärisevä mies, jolla pään paikalla oli karvalakki: - Kyllä oli törppö taksikuski!

Iltapäivälehtien lööpit puolestaan huusivat: Kriisi! Krimillä käydään valtataistelua. SDP:nkin valtataistelusta on saatu otsikoita, ei ihan kriisiksi asti kuitenkaan. On mailmassa onneksi rauhallisiakin paikkoja: sunnuntain Hesarissa kerrottiin laajasti, että Laakkosen klaani on vakiinnuttanut asemansa Joensuussa.

Joku voisi nyt väittää, että ihan eri kokoluokan juttuja Krimi, SDP ja Joensuu. No, ne on kuitenkin lähes saman kokoisia, alle 180 senttisiä jokainen.

Minäkin jouduin, varmaan ihan väärinkäsityksestä johtuen, menneisyydessä lähes mukaan vallan liepeissä häärivään junttaporukkaan. Paavo Lipponen oli SDP:n puheenjohtaja. Vuoden 2002 puoluekokous oli tulossa ja jotkut olettivat, että Lipponen ei enää jatkaisi,  koska sen "lapsetkin ovat nyt niin pieniä". Minulle soitettiin ja kehuttiin, että Paavon seuraajaksi on löytynyt hyvä ehdokas.

Soittajan mukaan ehdokas on niin fiksu, että se "älysi pyytää Lasse Lehtisen mukaan Tarja Halosen vaalikampanjan viestintäryhmään". Minä en ymmärtänyt enkä ymmärrä politiikasta mitään. Kalevi Sorsakin pyysi minut aikanaan toimittamaan Sosialistista Aikakauslehteä, vaikka en ole ymmärtänyt sosialismistakaan koskaan mitään.

Paavo Lipponen päätti aikanaan jatkaa vielä yhden kauden SDP:n puheenjohtajana. Eero Heinäluoma joutui odottamaan seuraavaan puoluekokoukseen ja pääsi vasta sitten puheenjohtajaksi. Tiedonvälityksestä olen jotain joskus ymmärtänyt ja ihan hyvin tämän uudenkin SDP:sä valtaan pyrkivän ehdokkaan kampanja on hoidettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti